Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Lexus: Ηλεκτρική επίθεση με Έλληνα επικεφαλής

Ελλάδα 13:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lexus: Ηλεκτρική επίθεση με Έλληνα επικεφαλής

Mobility

Lexus: Ηλεκτρική επίθεση με Έλληνα επικεφαλής

Mobility

Τα δύο πρώτα ηλεκτρικά οχήματα της Lexus είναι SUV αλλά όπως όλα δείχνουν, τόσο τα τετράθυρα, όσο και τα σπορ αυτοκίνητα θα είναι στη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus δεν προγραμματίζει να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα SUV, παρά το γεγονός πως τα δύο πρώτα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Ο Έλληνας επικεφαλής της Lexus στην Ευρώπη, Σπύρος Φωτεινός, ανέφερε πως «η ζήτηση σε όλο τον κόσμο για τα SUV, δεν μπορεί να αγνοηθεί» επισημαίνοντας πως η Lexus δεν έχει σταματήσει να κάνει σχέδια για πιο παραδοσιακές φόρμες.

«Όπως είναι φυσικό, εργαζόμαστε σε διάφορους τύπους αμαξώματος που θα μας επιτρέψουν όχι μόνο να προσφέρουμε μια μεγαλύτερη γκάμα οχημάτων αλλά και να ανταποκριθούμε στις φιλοδοξίες που έχουμε για αύξηση των πωλήσεών μας στην Ευρώπη», είπε ο ίδιος.

Advertisement
Advertisement

Τα πρωτότυπα που παρουσίασε η Lexus στο πρόσφατο παρελθόν, είναι ενδεικτικά της αισθητικής κατεύθυνσης που θα κινηθεί η εταιρεία στο άμεσο μέλλον. Η Lexus έχει στα σχέδιά της τη χρήση περισσότερων από μιας πλατφόρμας για εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δημιουργία γκάμας.

Advertisement

Ο Σπύρος Φωτεινός, αναφερόμενος στην πλατφόρμα TNGA της Toyota, έκανε λόγο για «εξαιρετικό σημείο εκκίνησης» αλλά είναι «τεχνικά αδύνατο να προσφέρουμε όλα όσα έχουμε στο πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας μόνο μια πλατφόρμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Lexus ΝΧ 350h στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)
Lexus RZ 450e: Το ηλεκτρικό μέλλον…σήμερα!
Αποκάλυψη για τη νέα BMW XM!

Advertisement