Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Lexus ΝΧ 350h στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Ελλάδα 5:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Lexus ΝΧ 350h στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

ΝΕΑ

Το Lexus ΝΧ 350h στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

ΝΕΑ

Τη συμπεριφορά του Lexus ΝΧ 350h στις στροφές και συγκεκριμένα σε ακραίες οδηγικές συνθήκες είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει γνωστή ισπανική ιστοσελίδα.

Advertisement
Advertisement

Το km77.com περνά τα αυτοκίνητα από τη διαδικασία αποφυγής Ταράνδου με στόχο να περάσουν… αναίμακτα το συγκεκριμένο τεστ.

Το ρόλο του ταράνδου φυσικά αναλαμβάνουν οι κώνοι και ο απώτερος στόχος είναι το κάθε μοντέλο να περάσει με ταχύτητα 77 χλμ./ώρα χωρίς να ρίξει κανέναν από αυτούς. Στην περίπτωση του ιαπωνικού SUV, με το πρώτο πέρασμα οι Ισπανοί είδαν δύο κώνους να πέφτουν, ενώ στην αμέσως επόμενη προσπάθεια με τελική ταχύτητα 75 χλμ./ώρα το ΝΧ 350h τα πήγε εξαιρετικά. Το crossover της Lexus που δοκιμάστηκε «φορούσε» ελαστικά 235/50 R20 και στην κατηγορία του κατέλαβε την τρίτη θέση στον άτυπο αυτό διαγωνισμό ασφάλειας και οδηγικής συμπεριφοράς.

Advertisement
Advertisement

Ισοφάρισε κατά κάποιο τρόπο την επίδοση του Peugeot 308 hybrid 225 με την ίδια μέση ταχύτητα στο ανέπαφο πέρασμα του, ενώ σε καλύτερη μοίρα είδαμε προ καιρού τα Cupra Born και Mini Cooper SE Countryman (παραμένει στην κορυφή της λίστας). Αμέσως κάτω από το Lexus συναντάμε το νέο Honda HR-V, το οποίο πέρασε χωρίς να «πειράξει» τους κώνους με τελική ταχύτητα 74 χλμ./ώρα.

Yπενθυμίζουμε πάντως πως crossover της Lexus προσφέρεται στη χώρα μας σε δυο επιλογές κινητήρων, με κορυφαία την τετρακίνητη plug-in υβριδική έκδοση (NX 450+). Πρόκειται για έναν βενζινοκινητήρα 2.500 κ.εκ. 185 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 183 ίππων με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 306 ίππους και τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 6,0 δευτ. Μέρος του συνόλου είναι και μια  μπαταρία ιόντων λιθίου 18,1 kWh που προσφέρει 58 χλμ. αυτονομίας με ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μαθήματα οδήγησης με ένα Lexus IS 350 F Sport (video)
Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Lexus ES
H Lexus αναζητά το μέλλον σε εναλλακτικούς σχεδιαστές