Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λανσάρεται μεγαλύτερη και πιο «επιθετική» Skoda Octavia

Ελλάδα 18:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λανσάρεται μεγαλύτερη και πιο «επιθετική» Skoda Octavia

ΝΕΑ

Λανσάρεται μεγαλύτερη και πιο «επιθετική» Skoda Octavia

ΝΕΑ

Θα έχει πιο αθλητικό λουκ, μεγαλύτερους χώρους, αλλά… δυστυχώς προορίζεται για την κινεζική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η τρέχουσα, τέταρτη γενιά της δημοφιλούς Skoda Octavia να λανσάρεται εδώ και αρκετούς μήνες στην ευρωπαϊκή αγορά, δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για την Κίνα, η οποία έχει… μείνει στην τρίτη.

Σύντομα, ωστόσο, η χώρα της Ανατολικής Ασίας αναμένεται να ευθυγραμμιστεί με τις εξελίξεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι φίλοι μας από την Κίνα θα «δουν» το ίδιο μοντέλο που διατίθεται στη Γηραιά Ήπειρο.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο του 2021 η Skoda θα παρουσιάσει την Skoda Octavia Pro, η οποία θα φέρει μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ θα κοσμείται από κάποια στιλιστικά στοιχεία που ενσωματώνονται στην «καυτή» έκδοση “RS”.

Advertisement
Advertisement

Το μεταξόνιο θα αυξηθεί κατά 71 χλστ., φτάνοντας τα 2,730 μ., το συνολικό μήκος θα αποτυπώνεται στα 4.753 μ. (+85 χλστ.). ενώ οι πίσω επιβάτες θα απολαμβάνουν επιπλέον 60 χλστ. για τα πόδια τους.

Αναφορικά με τη σχεδίαση, η Octavia Pro θα φέρει ένα πιο «επιθετικό» μπροστινό μέρος, ενώ στο πίσω θα εδρεύουν οι γνώριμες απολήξεις σε σχήμα ορθογώνιου, όπως και ένας μικρός διαχύτης.

Advertisement

Σημειώνεται πως οι επεμβάσεις που αφορούν τόσο τη σχεδίαση όσο και τις διαστάσεις πραγματοποιήθηκαν από την κινεζική εταιρεία Saic Volkswagen, με την οποία ο όμιλος VW διατηρεί κοινοπραξία.  

Advertisement

Περί κινητήρων ο λόγος, κάτω από το καπό θα φωλιάζει ο γνώριμος 1.400ρης TSI των 150 ίππων και των 250 Nm ροπής, ενώ εναλλακτικά θα προσφέρεται ένας 1.200αρης τούρμπο με 116 ίππους και 200 Nm ροπής. Αναφορικά με τα κιβώτια θα διατίθεται τόσο ένα 6τάχυτο μηχανικό όσο και ένα 7τάχυτο αυτόματο.

Υπενθυμίζεται, πως ο κορωνοϊός δεν μπόρεσε να ανακόψει την εμπορική επέλαση της Skoda, η οποία το 2021 ταξινόμησε 1.004.800 οχήματα παγκοσμίως. Αιχμή του δόρατος ήταν η Octavia, με 257.400 αντίτυπα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS
Πόσο κοστίζει η νέα Skoda Octavia RS iV στην Eλλάδα;
Skoda Octavia RS iV: Ξεπερνώντας τα όρια (video)