Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lancia Delta S4 Stradale: Στρίγγλα ή αρνάκι; (+video)

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lancia Delta S4 Stradale: Στρίγγλα ή αρνάκι; (+video)

ΝΕΑ

Lancia Delta S4 Stradale: Στρίγγλα ή αρνάκι; (+video)

ΝΕΑ

To «τέρας» του γκρουπ Β είχε και μία έκδοση δρόμου, η οποία είναι εξαιρετικά σπάνια και απόλυτα εθιστική στην οδήγηση. Καθίστε στο τιμόνι του οδηγού και απολαύστε την.

Advertisement
Advertisement

Η θρυλική Lancia Delta S4 Stradale, που γεννήθηκε μέσα από τον κόσμο των αγώνων ράλι της εποχής του Group B, αποτελεί απόδειξη της συναρπαστικής συνύπαρξης των αγωνιστικών προδιαγραφών με δυνατότητα χρήσης σε δημόσιο δρόμο.

Παρά την περιορισμένη παραγωγή του λόγω της υποτιθέμενης παραποίησης των κανόνων από τη Lancia, με μόνο 70 έως 80 μονάδες που πιστεύεται ότι υπάρχουν, αυτή η ειδική έκδοση ομολογκασιόν παραμένει ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αποκλίνοντας σημαντικά από το κανονικό αυτοκίνητο παραγωγής Lancia Delta, η S4 Stradale μοιράζεται μόνο τη μάσκα, το παρμπρίζ και τα πίσω φώτα.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από αυτό, διαθέτει ένα πλαίσιο με χωροδικτύωμα και κινητήρα τοποθετημένο στη μέση, που προέρχεται από το φοβερό αντίστοιχο μοντέλο ράλι, το οποίο έπαιξε ρόλο στην ολοκλήρωση της περιβόητης εποχής του Group B.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο της Hagerty με τον Henry Catchpole, η Delta S4 Stradale εκπλήσσει με την ευκολία στην χρήση της από τη θέση του οδηγού.

Εξοπλισμένη με έναν κινητήρα 1,8 λίτρων, ο οποίος είναι υπερτροφοδοτούμενος, αποδίδοντας περίπου 300 ίππους, το αυτοκίνητο παρουσιάζει μια συμπεριφορά που έρχεται σε αντίθεση με τη φήμη δύσκολου και τρομακτικού αγωνιστικού.

Advertisement

Το κλειδί για την απροσδόκητη ευχρηστία της δεν βρίσκεται μόνο στα χαρακτηριστικά επιδόσεων, αλλά και στο εσωτερικό της.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που σχεδιάστηκε κυρίως ως υποχρέωση για τις ομάδες ράλι, το εσωτερικό του Delta S4 Stradale αποπνέει μια αίσθηση άνεσης.

Advertisement

Τα καθίσματα είναι πολύ βολικά και συμβάλλουν σε μια συνολική οδηγική εμπειρία που είναι πιο άνετη από ό,τι θα περίμενε κανείς. Καλυμμένο με Alcantara, το εσωτερικό συνδυάζει τη σπορ διάθεση με έναν αέρα εκλέπτυνσης.

Ο Henry Catchpole περιγράφει την Delta S4 Stradale ως ένα “περίεργο, αλλά αρκετά γοητευτικό, κοκτέιλ αγωνιστικών προδιαγραφών και άνεσης”.

Πατήστε το play και απολαύστε σε ένα πολύ όμορφο video ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η συμφωνία του αιώνα για την Stellantis
Ολική αποκάλυψη για τη νέα Lancia Ypsilon!
WRC: Η Lancia επιστρέφει!