Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η συμφωνία του αιώνα για την Stellantis

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η συμφωνία του αιώνα για την Stellantis

ΝΕΑ

Η συμφωνία του αιώνα για την Stellantis

ΝΕΑ

To γκρουπ Stellantis υπέγραψε μία μεγάλη συμφωνία πώλησης εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων στα επόμενα τρία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Σε μια στρατηγική κίνηση, μετά την απόφαση να διώξει τα Tesla από το στόλο της, η Sixt, η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ευρώπη, προχώρησε σε μια σημαντική συμφωνία με την Stellantis για την προμήθεια έως και 250.000 οχημάτων.

Αυτή η συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες, σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στη γκάμα οχημάτων της Sixt.

Οι πρώτες παραδόσεις του ποικιλόμορφου στόλου, που περιλαμβάνει μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία από μάρκες της Stellantis, όπως Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Fiat, Jeep, Opel, Peugeot, Ram και Maserati, αναμένεται να ξεκινήσουν αυτό το τρίμηνο.

Advertisement
Advertisement

Η διανομή θα καλύψει τα σημεία ενοικίασης της Sixt σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η συνεργασία αυτή έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης τάσης του κλάδου, με τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να επανεξετάζουν τις στρατηγικές τους για τα ηλεκτρικά οχήματα λόγω των ανησυχιών για το υψηλό κόστος επισκευής και τις αδύναμες αξίες μεταπώλησης.

Η απόφαση της Sixt να καταργήσει σταδιακά τα Tesla τον Δεκέμβριο επηρεάστηκε από τις μειώσεις τιμών του κατασκευαστή EV, κάτι που οδήγησε στην μείωση της αξίας μεταπώλησης των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της.

Advertisement

Ενώ άλλοι παίκτες, όπως η Hertz Global Holdings, μειώνουν επίσης τους στόλους ηλεκτρικών, η Sixt παραμένει προσηλωμένη στην ηλεκτροκίνηση σημαντικού μέρους των οχημάτων της, με στόχο να επιτύχει έως και 90% ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη έως το τέλος της δεκαετίας.

Η εταιρεία είχε προηγουμένως υπογράψει μια σημαντική συμφωνία με την κινεζική BYD για έως και 100.000 EV σε διάστημα έξι ετών το 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα «Απόσυρση & Ανταλλαγή» από την Opel
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στις ΗΠΑ;
Τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ άλλαξαν τα πάντα για την Alfa Romeo