Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κόβει την ανάσα το ηλεκτρικό hypercar της Lexus

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κόβει την ανάσα το ηλεκτρικό hypercar της Lexus

ΝΕΑ

Κόβει την ανάσα το ηλεκτρικό hypercar της Lexus

ΝΕΑ

Πρόκειται για ένα μοντέλο υπέρ-υψηλών επιδόσεων που θα αποτελέσει τον άξιο διάδοχο του LFA. Είχε ανακοινωθεί από τα τέλη του περσινού έτους και τώρα η Lexus δίνει μερικά περισσότερα στοιχεία και εικόνες.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus είναι ένας ακόμη κατασκευαστής που έχει ήδη ανακοινώσει πως θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Από το 2035 και μετά.

Νωρίτερα περιμένουμε από την ιαπωνική εταιρία να παρουσιάσει αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα που θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Πέρα όμως από αυτά οι ιθύνοντες της Lexus έχουν ήδη φροντίσει να ανακοινώσουν -εδώ και περίπου δύο μήνες- ένα εντυπωσιακό concept που προλογίζει ένα hypercar με μεταμοντέρνα σχεδίαση και ασυναγώνιστες επιδόσεις.

Πάντως, αν νομίζετε πως μόνο ο Musk κοιτά μακριά στο χρόνο (όπως στην περίπτωση του Roadster που δεν θα βγει στην παραγωγή πριν το 2024) πέφτετε έξω. Και αυτό επειδή η Lexus μπορεί να έχει ανακοινώσει το διάδοχο του LFA από τώρα, αλλά δεν προβλέπεται η παραγωγή του νωρίτερα από το 2030(!).

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται, ακόμη και αν μικρότερες εταιρίες -όπως η Rimac με το Nevera και η Pininfarina με το Battista- έχουν ήδη κατασκευάσει τα δικά τους ηλεκτρικά hypercar, στην Lexus θεωρούν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης. Χαρακτηριστικό είναι πως το hypercar τους δεν έχει καν όνομα. 

Advertisement

Παρά ταύτα οι Ιάπωνες αναφέρουν πως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση θα είναι μια υπόθεση που θα διαρκεί λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και πως η αυτονομία θα φτάνει τα 700 χιλιόμετρα.

Advertisement

Μάλιστα, η ηλεκτρική ενέργεια θα προέρχεται από νέας γενιάς solid-state μπαταρίες με στέρεο ηλεκτρολύτη. Ίσως για αυτό τελικά η Lexus να μην βιάζεται και τόσο για να λανσάρει ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα την επαναφέρει στα wallpapers σε χιλιάδες οθόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάρμα οφθαλμών το νέο πρωτότυπο sedan της Lexus
Νέο, μυστηριώδες ηλεκτρικό SUV από τη Lexus
Αυτό είναι το Lexus RZ 450e, η πολυτελής εκδοχή του Toyota bZ4X

Advertisement