Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χάρμα οφθαλμών το νέο πρωτότυπο sedan της Lexus

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χάρμα οφθαλμών το νέο πρωτότυπο sedan της Lexus

ΝΕΑ

Χάρμα οφθαλμών το νέο πρωτότυπο sedan της Lexus

ΝΕΑ

Οι φουσκωμένοι ώμοι, το «επιθετικό» ρύγχος και οι πληθώρα νεύρων υποδηλώνουν την αθλητική υπόσταση του ιαπωνικού concept car.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση ενός σετ φωτογραφιών στο Twitter με πρωταγωνιστή ένα μυστηριώδες πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV, η Lexus απασχολεί ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, παρουσιάζοντας ένα ακόμα concept car.

Πρόκειται για το Lexus Electrified Sedan, που διακρίνεται για την «επιθετική» του εμφάνιση, αρχής γενομένης από το μπροστινό μέρος με τα «αιχμηρά» φώτα και τις πελώριες εισαγωγές αέρα για την άρτια ψύξη των φρένων.

Απαρατήρητο, επίσης, δεν περνά ούτε το «τραβηγμένο» προς τα κάτω καπό, ενώ δόσεις εντυπωσιασμού προσθέτει και ο μεγάλος προφυλακτήρας.

Advertisement
Advertisement

Στο προφίλ πρωταγωνιστούν οι μεγάλες ζάντες και το νεύρο σε σχήμα “S” που ξεκινά από τον αεραγωγό πίσω από τους μπροστινούς τροχούς για να καταλήξει στην c-pillar (πίσω κολώνα).

Ακόμα πιο εντυπωσιακό δείχνει το πίσω μέρος, με την έντονα κεκλιμένη οροφή και τα επιβλητικά φώτα που «αγκαλιάζουν» τους «τουμπιανιασμένους» ώμους.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κοιτώντας το Lexus Electrified Sedan από το πλάι, διακρίνεται μια σχεδιαστική συγγένεια με το Lexus IS, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται οι δεσμοί αίματος μεταξύ των δύο μοντέλων.

Τέλος, η απουσία εξατμίσεων στον πίσω προφυλακτήρα υποδηλώνει την (διαφαινόμενη) ηλεκτρική υπόσταση του Electrified Sedan.

Advertisement

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στόχος των Toyota και Lexus είναι το λανσάρισμα 30 ηλεκτρικών μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Σημαιοφόρος της πρώτης θα είναι το RZ 450e το οποίο θα ντεμπουτάρει εντός του 2022, μοιραζόμενο την πλατφόρμα και τα τεχνικά μέρη με τα Toyota bZ4X και Subaru Solterra.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μάσκα του νέου Lexus LX κόβει την ανάσα (video)
Teaser για το Lexus RZ Electric Crossover (+video)
Ένα Lexus που μπορεί να σταθεί δίπλα στο Cybertruck