Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κόντρα μεταξύ ηλεκτρικών φορτηγών (+video)

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κόντρα μεταξύ ηλεκτρικών φορτηγών (+video)

ΝΕΑ

Κόντρα μεταξύ ηλεκτρικών φορτηγών (+video)

ΝΕΑ

Το Ford F-150 Lightning και το Rivian R1T δοκιμάστηκαν πρόσφατα μεταξύ τους σε ένα αγώνα έλξης.

Advertisement
Advertisement

Δύο καινούργια δυνατά ηλεκτρικά φορτηγά, σε μία παλιά δοκιμασία ποιο θα κερδίσει;

Τα δύο μοντέλα δεν είναι άμεσοι ανταγωνιστές, αλλά είναι τα πρώτα σύγχρονα αμιγώς ηλεκτρικά pickup στην αγορά, οι δοκιμές όλων των ειδών (αυτονομία, επιτάχυνση, ρυμούλκηση) όπως και αυτή της έλξης είναι αναπόφευκτες.

Στο βίντεο που «ανέβασε» στο Twitter ο Tesla Raj , μπορούμε να δούμε την κόντρα έλξης ανάμεσα στα Ford F-150 Lightning Lariat και Rivian R1T.  Το F-150 είναι ένα επαγγελματικό ανοιχτό διπλοκάμπινο φορτηγό, ενώ το R1T είναι ελαφρώς μικρότερο (μιάμιση καμπίνα) όμως το R1T είναι λίγο πιο βαρύ.

Advertisement
Advertisement

Είναι και τα δύο τετρακίνητα, κάτι που είναι σημαντικό στους αγώνες έλξης σε γρασίδι, αλλά το Rivian R1T έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά τροχό), ενώ το Ford F-150 Lightning έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (έναν ανά άξονα). Το πιο σημαντικό είναι ότι το Rivian R1T φαίνεται να είναι εξοπλισμένο με ελαστικά παντός εδάφους 20 ιντσών, τα οποία είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Υποθέτουμε ότι άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των διαφορών στην απόδοση δύναμης, δεν έχουν νόημα στο γρασίδι. Η καλύτερη πρόσφυση είναι το κλειδί εδώ. Δεν είναι ο πιο επιστημονικός διαγωνισμός, αλλά έχει πάντα ενδιαφέρον. Πιθανώς τα επόμενα χρόνια, θα δούμε πολλά περισσότερα βίντεο που θα συγκρίνουν τα EV με αντίστοιχους κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς και διάφορα μοντέλα EV.

Advertisement

Γενικά, τα ηλεκτρικά pickup αναμένεται να είναι αισθητά καλύτερα στους αγώνες έλξης από τα συμβατικά φορτηγά παρόμοιου μεγέθους/τύπου, εν μέρει λόγω του βάρους τους και της πολύ πιο ισχυρής ηλεκτρικής κίνησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βραχυκυκλώνουν τα ηλεκτρικά αγροτικά στο νερό; (+video)
To νέο ηλεκτρικό Chevrolet Silverado έχει 673 ίππους
Ηλεκτρικά pick-up: Είναι καλοί αναρριχητές; (+video)