Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινούμενες βόμβες με υγραέριο στους δρόμους μας

Ελλάδα 19:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κινούμενες βόμβες με υγραέριο στους δρόμους μας

ΝΕΑ

Κινούμενες βόμβες με υγραέριο στους δρόμους μας

ΝΕΑ

Τεράστιος ο κίνδυνος ακόμα και έκρηξης από τοποθέτηση συστήματος υγραεριοκίνησης που δεν πληροί τις προδιαγραφές…

Advertisement
Advertisement

Έχουμε διαβάσει πολλά άρθρα για την υγραεροκίνηση αλλά και τα οφέλη που προσφέρει τόσο σε επίπεδο περιβάλλοντος όσο και σε επίπεδο κόστους χρήσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών που χρησιμοποιούν υγραέριο για τις μετακινήσεις τους είναι ευχαριστημένοι καθώς έχουν καταφέρει να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος καυσίμων.

Χαρακτηριστικά είναι τα επίσημα νούμερα των πωλήσεων με οχήματα που εφοδιάζονται με υγραέριο. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, από την αρχή του έτους έως και τον μήνα Ιούνιο, το 2.3% των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στην Ελλάδα χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υγραέριο. Σε απόλυτο αριθμό, περισσότερα από 1.600 επιβατικά με υγραέριο ταξινομήθηκαν σε έξι μήνες.

Advertisement
Advertisement

Το νούμερο είναι αρκετά υψηλό ενώ αν προσθέσουμε και τις χιλιάδες μετατροπές που έχουν γίνει (after market), το συνολικό νούμερο μεταφράζεται σε αρκετές χιλιάδες οχήματα.

Αυτό που παρατηρείται στην υγραεριοκίνηση και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι η έλλειψη συντήρησης αλλά και οι μετατροπές που δεν έχουν γίνει με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πολλές άλλωστε είναι οι περιπτώσεις με προβλήματα πελατών που μπορεί να γίνουν επικίνδυνες.

Τι θα γίνει αν υπάρξει διαρροή;

Advertisement

Έχετε σκεφτεί τι μπορεί να συμβεί αν υπάρξει διαρροή υγραερίου και εκδηλωθεί πυρκαγιά; Τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που το σύστημα υγραεριοκίνησης δεν φέρει τις απαραίτητες προδιαγραφές και εγκρίσεις που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση;

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως μπορεί να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις για όλους ακόμα και για τους Πυροσβέστες που έχουν κληθεί να σβήσουν τη φωτιά.

Advertisement

Στο παρακάτω video που δείχνει άσκηση της Πυροσβεστικής, μπορείτε να δείτε πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος έκρηξης αν δεν έχει τοποθετηθεί σωστά το σύστημα υγραεριοκίνησης υπάρχει. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά μη νομίζετε πως απέχει πολύ από την πραγματικότητα

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καμμένο αυτοκίνητο: Τι καλύπτει η ασφάλεια σου
Η ηλεκτροκίνηση δεν θα μας τα πάρει όλα (ακόμα…)
Ελλάδα: Ο δρόμος τρόμος και φόβος των οδηγών