Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κύμα λατρείας για το Toyota GR Yaris… στο Gran Turismo

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κύμα λατρείας για το Toyota GR Yaris… στο Gran Turismo

ΝΕΑ

Κύμα λατρείας για το Toyota GR Yaris… στο Gran Turismo

ΝΕΑ

Το πιο “καυτό” Toyota Yaris έχει αποκτήσει εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς τόσο στον πραγματικό κόσμο, όσο και στον μαγικό πλανήτη των video games.

Advertisement
Advertisement

Το Toyota GR Yaris έχει εκκινήσει την εμπορική του πορεία στην παγκόσμια αγορά, έχοντας αποκτήσει εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς.

Οι βλέψεις της ιαπωνικής εταιρείας για το «καυτό» μικρό είναι μεγάλες, και όπως φαίνεται μόνο ως αβάσιμες δεν μπορούν να κριθούν. Προπομπό του μέλλοντος του GR Yaris στην παγκόσμια αγορά ενδεχομένως να αποτελεί το κύμα λατρείας που έχει ξεσπάσει στο δημοφιλές video game Gran Turismo Sport.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο GTPlanet, περισσότεροι από 310.000 gamers έχουν προχωρήσει στην ψηφιακή αγορά του μοντέλου, ώστε να το απολαύσουν δια του PlayStation. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νούμερο, δεδομένου ότι το λανσάρισμα του GR Yaris στο Gran Turismo Sport έγινε μόλις έναν μήνα πριν.

Advertisement
Advertisement

Το ιαπωνικό hot hatch, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό μοντέλο της Toyota που γίνεται ανάρπαστο. Εξαιρετική πορεία στο συγκεκριμένο video game καταγράφει και η GR Supra (2019 & 2020) με 1,8 εκατ. πωληθείσες μονάδες.

Το “hot” Yaris αποτελεί το επιστέγασμα της πλούσιας μηχανολογικής εμπειρίας της ομάδας  WRC TOYOTA GAZOO Racing, και τροφοδοτείται από έναν turbo 3κύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 261 ps και 360 Nm ροπής.

Advertisement

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση «έρχεται» σε 5,2 sec, ενώ η τελική αντιστοιχεί σε 230 χλμ./ώρα.

Σημειώνεται πως η έκδοση “Circuit Pack” περιλαμβάνει μπλοκέ διαφορικά της Torsen και σφυρήλατους τροχούς 18’’, πλαισιωμένους από ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τα συστήματα ασφαλείας του νέου Toyota Yaris

Advertisement

Πόσο κοστίζει η φθηνότερη Toyota Corolla στην Ελλάδα;

To καυτό Toyota GR Yaris εν δράσει (video)