Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει η φθηνότερη Toyota Corolla στην Ελλάδα;

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει η φθηνότερη Toyota Corolla στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει η φθηνότερη Toyota Corolla στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Η Toyota Corolla είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα στη χώρα μας. Δείτε πόσο κοστίζει, τι κινητήρα “φορά” και ποιος είναι ο εξοπλισμός της.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας κοσμήσει το πλούσιο βιογραφικό της με τον τίτλο του παγκόσμιου best-seller για το έτος 2019, η Toyota Corolla διατίθεται στην ελληνική αγορά στη 12η γενιά της ως μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων.

Προσφέρεται σε τρεις (3) εκδόσεις αμαξώματος (5θυρο hatchback, κλασσικό sedan και στην έκδοση Corolla Touring Sport) και σε μια ευρεία γκάμα κινητήριων συνόλων, ενώ είναι πρώτη Corolla που βασίστηκε πάνω στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture.

Advertisement
Advertisement

Hatchback αμάξωμα

Αναφορικά με τη hatchback έκδοση, αυτή ξεχωρίζει για το δυναμικό design της, ενώ καλαίσθητη πινελιά συνιστά και η επιλογή της διχρωμίας.

Πηγή τροφοδότησης αποτελεί ο turbo βενζινοκινητήρας των 1,2 λίτρων και των 116 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 6ταχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο CVT. Επιπροσθέτως, οι ιθύνοντες της φίρμας μερίμνησαν και για όσους αναζητούν χαμηλή κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων διευρύνοντας τη γκάμα με δύο υβριδικά κινητήρια σύνολα. Το ένα απαρτίζεται από μοτέρ βενζίνης των 1.8 λίτρων και έναν ηλεκτρικό κινητήρα (122 ίπποι), ενώ το έτερο από ένα 2λιτρο βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ (178 ίπποι).

Advertisement

Η τιμή και το “προφίλ” της βασικής έκδοσης

Advertisement

Όσον αφορά τις εκδόσεις εξοπλισμού διατίθενται 5 κύριες: Live, Eco, Active, Active Plus και Style. Στη βάση της γκάμας συναντάται η Live, η τιμή της οποίας μέσω του προωθητικού προγράμματος της ιαπωνικής μάρκας αντιστοιχεί σε 16.800 ευρώ (όφελος 800 ευρώ). Ποια είναι, όμως, τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης;

Το μοντέλο κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων, απόδοσης 116 ίππων, ενώ για τη μετάδοση της ισχύος στους πίσω τροχούς φροντίζει ένα μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι 5,6 λίτρα/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 128 γρ./χλμ.

Ο βασικός εξοπλισμός στελεχώνεται -μεταξύ άλλων- από 7 αερόσακους, Adaptive Cruise Control, Αir Conditioning, Σύστημα Aποφυγής Πρόσκρουσης με Ανίχνευση πεζών και δίκυκλων, Σύστημα αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας, Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας με Έλεγχο διεύθυνσης, LED φώτα ημέρας, LED προβολείς, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηχοσύστημα, κεντρικό κλείδωμα με καθρέπτες, αυτόματη λειτουργία προβολέων και Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε ανηφόρα.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Μια Toyota Corolla εμπνευσμένη από το WRC

To καυτό Toyota GR Yaris εν δράσει (+video)

Τα συστήματα ασφαλείας του νέου Toyota Yaris