Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To καυτό Toyota GR Yaris εν δράσει (video)

Ελλάδα 20:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To καυτό Toyota GR Yaris εν δράσει (video)

ΝΕΑ

To καυτό Toyota GR Yaris εν δράσει (video)

ΝΕΑ

H Toyota μας παρουσιάζει ένα σύντομης διάρκειας βίντεο στο οποίο διακρίνουμε τα κορυφαία χαρακτηριστικά του GR Yaris.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα οι υπεύθυνοι για την δημιουργία του βίντεο βρήκαν το κατάλληλο περιβάλλον για να αναδειχθούν οι αρετές της ισχυρότερης έκδοσης στη γκάμα του ιαπωνικού supermini, όπως είναι μία άκρως τεχνική ασφάλτινη ορεινή διαδρομή.

Στο συγκεκριμένο φιλμάκι βλέπουμε τόσο το GR Yaris, όσο και το αγωνιστικό Yaris WRC, το οποίο πρωταγωνιστεί τα τελευταία δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, κατακτώντας τον τίτλο σε οδηγούς και κατασκευαστές. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι της Toyota θέλουν να δείξουν τα κοινά γνωρίσματα των δύο αυτοκινήτων αλλά και την κοινή φιλοσοφία τους.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που ξεχωρίζει ιδιαίτερα είναι τα πλάνα όπου διακρίνουμε τις ατέλειωτες πλαγιολισθήσεις του GR Yaris, που οφείλονται κυρίως στην τεχνική του οδηγού στο να χρησιμοποιεί άριστα το μηχανικό χειρόφρενο, καθώς το ιαπωνικό μοντέλο δεν διαθέτει κάποιο ειδικό σύστημα για drift.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής. Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η έκδοση «Circuit Pack» περιλαμβάνει μπλοκέ διαφορικά της Torsen και σφυρήλατους τροχούς 18 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.

Advertisement

Ανάλογες της κατασκευής είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να πραγματοποιείται σε 5,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Advertisement

SOS για τα σχολικά λεωφορεία στην Ελλάδα

Στους ιδιώτες στρέφονται οι καταναλωτές για μεταχειρισμένα ΙΧ!