Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia: Ετοιμάζει τον «αδελφό» του Hyundai Santa Cruz;

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Ετοιμάζει τον «αδελφό» του Hyundai Santa Cruz;

ΝΕΑ

Kia: Ετοιμάζει τον «αδελφό» του Hyundai Santa Cruz;

ΝΕΑ

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από την Kia ένα αγροτικό, στο δρόμο που χάραξε η συγγενική Hyundai με το Santa Cruz. Υπάρχει τέτοια σκέψη από τους Νοτιοκορεάτες;

Advertisement
Advertisement

Το δικό της αγροτικό έχει εδώ και λίγους η Hyundai μετά το λανσάρισμα του Santa Cruz στην αγορά των ΗΠΑ. Η σύγχρονη εμφάνιση, οι ικανοποιητικές του μεταφορικές δυνατότητες, η έντονα ψηφιακή καμπίνα του και η προσιτή τιμή του, το έχουν καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τόσο για επαγγελματίες όσο και για όσους αναζητούν ένα όχημα ελευθέρου χρόνου.

Δεδομένων, μάλιστα, των συγγενικών δεσμών της Hyundai με την Kia, δεν είναι λίγοι όσοι αναρωτιούνται αν ετοιμάζει και η τελευταία τη δική της πρόταση στην κατηγορία των pick-up.

Ερωτηθείς σχετικά με την εμπορική διάθεση ενός pick-up με τα «χρώματα» της Kia, ο επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας, Karim Habib, άφησε τα πάντα ανοιχτά: «Θα το καλωσόριζα με ανοιχτές αγκάλες», ανέφερε, προτού προσθέσει πως στην αγορά των ΗΠΑ υπάρχει χώρος και για νέα… αγροτικά:

Advertisement
Advertisement

«Στην κατηγορία των pick-up στις ΗΠΑ υπάρχει τεράστια αφοσίωση στις υπάρχουσες εταιρείες. Αλλά έρχονται όλο και καινούρια πράγματα. Επομένως ίσως υπάρχει χώρος και για μια ακόμα εταιρεία».

Kia Mohave

Υποθέτοντας ότι στο χαρτοφυλάκιο της Kia θα προστεθεί ένα pick-up, θεωρείται βέβαιο πως το μοντέλο θα διαφοροποιείτο σημαντικά από το Santa Cruz της Hyundai, το οποίο φέρει πιο lifestyle προσανατολισμό. Επομένως, θα βασιζόταν σε πλαίσιο τύπου σκάλας, το οποίο θα του προσέδιδε πιο σκληροτράχηλο και ανθεκτικό χαρακτήρα.

Όπως, παράλληλα, αναφέρεται η Kia Αυστραλίας έχει ζητήσει μια πλήρη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων, με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ που θα βρίσκουν θέση κάτω από αμαξώματα δύο καθισμάτων, αλλά και διπλοκάμπινων.

Advertisement

Ως βάση του εν λόγω pick-up της νοτιοκορεατικής εταιρείας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το Kia Mohave (γνωστό και ως Borrego), δεδομένου ότι χρησιμοποιεί πλαίσιο τύπου σκάλας.

Η κατασκευή ενός pick-up, λοιπόν, είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται από την Kia. Δύσκολα, ωστόσο, θα δινόταν το πράσινο φως για εμπορική διάθεση πριν τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai: Με στιλ αλά Tucson και τα άλλα SUV της
Δοκιμή: Hyundai i20 N
Hyundai Ευρώπης: Ρεκόρ μεριδίου αγοράς τον Οκτώβριο