Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia: Αναβολή για μεγάλο SUV και pick up

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Αναβολή για μεγάλο SUV και pick up

ΝΕΑ

Kia: Αναβολή για μεγάλο SUV και pick up

ΝΕΑ

Η Kia φαίνεται πως έχει άλλες προτεραιότητες και δεν πρόκειται σύντομα να παρουσιάσει ούτε το pick up για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος τα τελευταία δύο χρόνια, ούτε όμως και το μεγάλο SUV.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες «αναζητήσεις» της Kia, έκαναν λόγο για έτοιμα προϊόντα στις δύο κατηγορίες το 2022, κάτι που όπως φαίνεται δεν θα ισχύσει.

Πριν από μερικά χρόνια, η Kia Australia αποκάλυψε ότι η εξέλιξη ενός διπλοκάμπινου pick up «έτρεχε» για την εγχώρια αγορά και μάλιστα προαλειφόταν για ανταγωνιστής των Toyota Hilux και Ford Ranger. Τώρα όμως φαίνεται πως και το pick up, όπως και το αναμενόμενο μεγάλο SUV που θα ήταν αντίπαλος του Land Cruiser, «μπήκαν στον πάγο» ως projects. Το ημιφορτηγό αναμενόταν αρχικά να κυκλοφορήσει το 2022 αλλά κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξής του, ο επικεφαλής της Kia Australia, Damien Meredith, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα και προς το παρόν το έχουν αφήσει πίσω. «Δεν έχουμε ακόμα μια σαφή κατεύθυνση για το τι θα συμβεί με το ελαφρύ επαγγελματικό όχημα, αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο Meredith. «Ελπίζουμε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα έχουμε κάτι να δείξουμε στην κατηγορία με το εμπορικό μας σήμα, όχι μόνο για την Αυστραλία αλλά παγκοσμίως. Πάντως το 2022, αν δεν κρύβουν πράγματα από εμάς στα κεντρικά της Νότιας Κορέας, δεν πρόκειται να συμβεί κάτι».

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχα, το περασμένο έτος, η Kia ανέφερε ξεκάθαρα ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Hyundai για να αναπτύξει νέοι πλαίσιο «τύπου σκάλας» για να χρησιμοποιείται από SUV και των δύο εταιρειών. Ο στόχος για την Kia ήταν να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής ενός SUV που θα ήταν λίγο μεγαλύτερο από το Telluride και θα μπορούσε να «κοιτάξει στα μάτια» το εμβληματικό Toyota Land Cruiser. Όμως σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Γενικός Διευθυντής Προϊόντων της Kia στην Αυστραλία, Roland Rivero, δήλωσε ότι η μάρκα έχει άλλες προτεραιότητες αυτή την περίοδο. «Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, η προτεραιότητα είναι εκεί όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το ξεχνάμε και δεν πρόκειται να συμβεί αλλά η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, είναι να διατεθούν οι διαθέσιμοι πόροι εκεί που βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος ενδιαφέροντος από το κοινό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Kia Xceed 1.6D 136PS Auto 48V
Γιγαντιαία επένδυση της Hyundai Motor Group στις ΗΠΑ 
Καθ’ οδόν το νέο Toyota Land Cruiser (+vieo)