Fleet Cars

Kia: 7 νέα ηλεκτρικά έως το 2027

Ελλάδα 4:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kia: 7 νέα ηλεκτρικά έως το 2027

Fleet Cars

Kia: 7 νέα ηλεκτρικά έως το 2027

Fleet Cars

Η Kia σχεδιάζει να λανσάρει επτά ειδικά ηλεκτρικά οχήματα έως το 2027 ως μέρος μιας ευρείας προσπάθειας εξηλεκτρισμού της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Τα επτά νέα EV παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο ανακοινώσεων που περιελάμβαναν και το νέο σχέδιο λογότυπου.

Στο ίδιο πλαίσιο, ανακοινώθηκε πως η εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο της Hyundai, θα είναι πλέον γνωστή ως «Κia» και όχι «Kia Motors». Με την τελευταία εξέλιξη, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να αναδειχτεί το ενδιαφέρον της Kia για επιχειρήσεις πέρα ​​από την παραγωγή και τις πωλήσεις αυτοκινήτων, όπως είναι οι υπηρεσίες κινητικότητας. Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα αποτελούν μέρος του «Plan S», της στρατηγικής ηλεκτροδότησης με επένδυση 25 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε η Kia πέρυσι. Εκείνη την εποχή, η Kia είπε ότι θα λανσάρει 11 EV έως το 2025, πιθανότατα περιλαμβάνουν μοντέλα που μοιράζονται πλατφόρμες με οχήματα εσωτερικής καύσης, όπως το τρέχον Kia Niro EV.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο από τα επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα κάνει το ντεμπούτο του αργότερα μέσα στη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Αναμένεται να έχει αυτονομία περίπου 480 χιλιομέτρων, με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης (DC) 20 λεπτών. Πιθανότατα θα βασίζεται στο concept Inspire by Kia που πρωτοεμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019. Τα περισσότερα από τα επτά νέα EV θα χρησιμοποιούν την αρθρωτή πλατφόρμα E-GMP που αναπτύχθηκε από τη μητρική Hyundai και επίσης σχεδιάστηκε για χρήση από τις μάρκες Genesis και Ioniq. Η Kia ανέφερε επίσης την διάθεσή της για δημιουργία «Purpose-Built Vehicles» ή «PBVs» για εταιρικούς πελάτες, με βάση πλατφόρμες «skateboard» που επιτρέπουν την εύκολη τοποθέτηση διαφορετικών αμαξωμάτων πάνω στο ίδιο βασικό πλαίσιο.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Δοκιμές για το ηλεκτρικό Kia Imagine

Δοκιμή: Kia e-Soul 64 kWh 204 PS

Advertisement

Με εντυπωσιακή σχεδίαση το νέο Kia Sportage