Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Κι όμως, η Mazda επιμένει: Wankel το 2022!

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κι όμως, η Mazda επιμένει: Wankel το 2022!

Mobility

Κι όμως, η Mazda επιμένει: Wankel το 2022!

Mobility

Η αντίφαση προκύπτει από τις τελευταίες ανακοινώσεις που ήθελαν τη Mazda να εγκαταλείπει το Wankel κινητήρα, ενώ επισήμως η ενημέρωση που κυκλοφορεί από την Ιαπωνική εταιρεία, είναι πως το 2022 θα το δούμε στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda επανέρχεται στο θέμα του Wankel και επιμένει πως ο περιστροφικός κινητήρας θα έχει ρόλο «φορτιστή» για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών.

Πολύ πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία βάσει της οποίας η Mazda δεν θα χρησιμοποιούσε τον περιστροφικό κινητήρα στο MX-30. Η εταιρεία ωστόσο, σε σχέση με αυτό, αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μια και το σενάριο που θέλει την έκδοση του MX-30 με τον Wankel σε ρόλο range extender ισχύει ακόμα και πρόκειται να δούμε τη συγκεκριμένη έκδοση του αυτοκινήτου μέσα στο 2022. Η Mazda συνεχίζει με το ότι ο περιστροφικός κινητήρας θα δίνει το παρόν σε περισσότερες εφαρμογές, όπως plug-in και μη υβριδικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα, πιστεύαμε ότι ο περιστροφικός κινητήρας δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για την οδήγηση οχημάτων λόγω αυστηρότερων κανόνων εκπομπών με τους οποίους πάντα αγωνιζόταν να συμμορφωθεί. Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους η Mazda επιλέγει να δώσει το ρόλο του range extender στον περιστροφικό κινητήρα, που με τις «μαζεμένες» του διαστάσεις μπορεί να ταιριάξει σε πολλές περιπτώσεις ηλεκτρικών μοντέλων, από διαφορετικές κατηγορίες μεγέθους. Περιμένουμε λοιπόν την επιβεβαίωση των ισχυρισμών της Mazda, με την παρουσίαση της σχετικής έκδοσης του MX-30 σε μερικούς μήνες από τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda MX-5: Η ιστορία του μέσα σε 71 δευτερόλεπτα
Τα νέα παπούτσια της Mazda εκφράζουν τη φιλοσοφία της
Νέο Mazda MX-30: Οι 5 πυλώνες δημιουργίας του (video)

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement