Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Κι όμως η Brabus «επεμβαίνει» στη Mercedes-AMG EQS 53

Ελλάδα 15:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κι όμως η Brabus «επεμβαίνει» στη Mercedes-AMG EQS 53

Mobility

Κι όμως η Brabus «επεμβαίνει» στη Mercedes-AMG EQS 53

Mobility

Ως βελτιωτικός οίκος, η Brabus είναι από τους λίγους που ασχολούνται επισταμένα με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και η περίπτωση της Mercedes-AMG EQS 53 είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Advertisement
Advertisement

Οι επεμβάσεις της Brabus στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπόσχονται μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερες επιδόσεις.

Το κιτ με το οποίο εφοδιάζει η Brabus τη Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+, έχει πολύ ανθρακόνημα, ακόμα μεγαλύτερους τροχούς (22 ιντσών) και ανάρτηση με μικρότερη κατά 20 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, στοιχεία που βελτιώνουν το βάρος αλλά και την αεροδυναμική του αμαξώματος. Με τον τρόπο αυτό, η Brabus «επεμβαίνει» στην αεροδυναμική συμπεριφορά του μοντέλου αλλά και στην αποδοτικότητα του συστήματος κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η καλύτερη αυτονομία καθώς οι επεμβάσεις έχουν επιφέρει βελτίωση της αεροδυναμικής συμπεριφοράς κατά 7,2 τοις εκατό. Αυτό έχει με τη σειρά του ως αποτέλεσμα, τη βελτίωση κατά 7,0 τοις εκατό της αυτονομίας που εμφανίζει το μοντέλο σε ταχύτητες κίνησης από τα 100 έως τα 140 χλμ./ώρα.

Από τη Brabus όμως, οι επεμβάσεις δεν σταματούν μόνο στο αμάξωμα του μοντέλου, καθώς με κάποιο τρόπο θα έπρεπε η ειδική αυτή έκδοση να φέρει την υπογραφή της και στην καμπίνα. Έτσι λοιπόν, η πολυτελής καμπίνα της EQS έχει νέα ταπετσαρία με υψηλής ποιότητας καπιτονέ και διάτρητο σκούρο δέρμα, με ένθετα από vegan μαύρο-γκρι ύφασμα.

Advertisement

Όπως είπαμε η Brabus δεν έχει αγγίξει το σύστημα κίνησης του μοντέλου, κάτι που σημαίνει πως οι δύο ηλεκτροκινητήρες παράγουν συνδυαστικά 658 ίππους και 950 Nm ή με το προαιρετικό πακέτο Dynamic Plus, 761 ίππους και 1.020 Nm. Για το 0-100 χλμ./ώρα το μοντέλο χρειάζεται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement

Οι επεμβάσεις της Brabus στο μοντέλο, είναι αρκετά τσιμπημένες σε ότι έχει να κάνει με την τιμή. Η Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ ξεκινά από 155.000 ευρώ στην αγορά της Γερμανίας και για να φτάσει κανείς στην εικόνα του αυτοκινήτου που έχουμε στις φωτογραφίες, θα πρέπει να διαθέσει επιπλέον το ποσό των 96.645 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανέωση για τη… μικρή Mercedes-AMG GT 4-Door
Ένα ρολόι για τη Mercedes-AMG Petronas F1 από την IWC
Αυτό είναι το «τέρας» της Brabus με τα 900 άλογα!

Advertisement