Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και σε έκδοση OPC το ηλεκτρικό Opel Mokka

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και σε έκδοση OPC το ηλεκτρικό Opel Mokka

ΝΕΑ

Και σε έκδοση OPC το ηλεκτρικό Opel Mokka

ΝΕΑ

Το βαρυσήμαντο ακρωνύμιο “OPC” θα κοσμεί και το Opel Mokka-e. Η ισχύς του δεν θα αυξηθεί, χωρίς, αυτό να σημαίνει πως δεν θα μπορεί να… κοιτά στα μάτια τα αντίπαλα ισχυρά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος μέχρι το λανσάρισμα της ηλεκτρικής έκδοσης του Mokka, η οποία θα φέρει την κωδική ονομασία “Mokka-e” και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά μέσα στο 2021.

Όπως, μάλιστα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Vauxhall (σ.σ. παρακλάδι της Opel), Stephen Norman, στο AutoExpress, το Mokka-e θα διατεθεί και σε έκδοση OPC, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει εντός του 2022. Επισήμανε, ωστόσο, πως το «διακριτικό» OPC δεν θα επιφέρει αύξηση των επιδόσεων.

«Τους πρώτους μήνες του 2022, θα λανσάρουμε και ένα OPC Mokka, το οποίο θα είναι με ηλεκτρικό κινητήρα», δήλωσε ο Stephen Norman, προτού συμπληρώσει τα εξής:

Advertisement
Advertisement

«Αν θέλετε να μάθετε σχετικά με την τελική ταχύτητα και την επιτάχυνση, αυτές περισσεύουν. Αλλά μπορούμε να αυξήσουμε τις επιδόσεις, με διαφορετικού τρόπους».

Όπως, λοιπόν, προκύπτει από τις δηλώσεις, ο ηλεκτροκινητήρας του Opel Mokka-e OPC θα παράγει την ίδια ισχύ με την “απλή” έκδοση. Ειδικότερα, θα παράγονται 136 ps και 260 Nm ροπής, ενώ θα υπάρχει και μια μπαταρία των 50 kWh, η οποία θα χαρίζει στο μοντέλο 322 χλμ. (βάσει WLTP) αυτονομίας.

Advertisement

Σε μια προσπάθεια να… αποκρυπτογραφήσουμε τις δηλώσεις του Stephen Norman περί αύξηση των επιδόσεων, μέσω… εναλλακτικής οδού, η διαδικασία αυτή ενδεχομένως ν’ αφορά βελτιστοποίηση της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης. Επιπροσθέτως, φαίνεται πως θα ενσωματώνονται μεγαλύτεροι προφυλακτήρες, πίσω αεροτομή, νέες ζάντες, σπορ καθίσματα, ξεχωριστές ταπετσαρίες, όπως επίσης και ειδικά γραφικά που θα κοσμούν σύστημα πολυμέσων.

Advertisement

Οι ανωτέρω… συγκρατημένες αλλαγές είναι, λοιπόν, αρκετές προκειμένου το μοντέλο να προβάλλει “αξιόμαχο” απέναντι στα υπόλοιπα μοντέλα του ανταγωνισμού; Σύμφωνα με τον Norman, οι ενδιαφερόμενοι για Mokka-e OPC δεν πρέπει να ανησυχούν.

«Δεν είναι (σ.σ. το Opel Mokka-e OPC) ένα όχημα, το οποίο θα… ντροπιάζεται από την γκάμα των “ST” (σ.σ.), ενός εκ των ανταγωνιστών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθησυχάζοντας τους οπαδούς της μάρκας.

Σημειώνεται πως εκτός από το ηλεκτρικό Mokka, το «έμβλημα» OPC θα υιοθετηθεί τόσο από το Corsa-e, όπως και από τα Vivaro-e και το νέας γενιάς Astra.

Advertisement

Το τελευταίο, αναμένεται να «φορά» ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο, το οποίο θα αποδίδει 300 άλογα, ήτοι 55 περισσότερα από το VW Golf GTE (245 ps).

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι τα νέα Opel Astra και Corsa

Αυτά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζουν οι Έλληνες

Δοκιμή: Opel Corsa-e (Fast Charging)