Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Καταιγισμός” νέων εκδόσεων από την Aston Martin

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Καταιγισμός” νέων εκδόσεων από την Aston Martin

ΝΕΑ

“Καταιγισμός” νέων εκδόσεων από την Aston Martin

ΝΕΑ

Η βρετανική εταιρεία θα λανσάρει 10 νέες εκδόσεις, ως μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την οικονομική της επιβίωση.

Advertisement
Advertisement

Σε καθεστώς πλήρης αναδιάρθρωσης βρίσκεται η Aston Martin η οποία τίθεται αντιμέτωπη με αρκετές προκλήσεις. Μεταξύ αυτών η αύξηση των κερδών της, η συμμόρφωσή της με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων και η είσοδος στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ναι μεν βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα της εταιρείας, όπως έχει καταστεί δε γνωστό, δεν αναμένεται να συστηθούμε με κάποιο πριν το 2025.

Ο λόγος έγκειται τόσο στις δυσκολίες που συναντά η βρετανική εταιρεία, όσο και στο ότι προβάλλει πεπεισμένη πως η οικονομική της επιβίωση είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ανανέωση της υπάρχουσας γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Tobias Moers, υπογράμμισε πως κατά τα επόμενα δύο χρόνια θα παραχθούν 10 νέες εκδόσεις υπαρχόντων μοντέλων. Σημείωσε, παράλληλα, πως προτεραιότητα θα δοθεί στο πρώτο SUV της εταιρείας, την DBX, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να αναμένουμε τουλάχιστον μία νέα έκδοσή της.

Υπενθυμίζεται πως το 1/5 της Aston Martin ανήκει, πλέον, στη Mercedes. Η βρετανική εταιρεία θα βασιστεί στον Γερμανό εταίρο της όσον αφορά την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και μοτέρ της Mercedes AMG.

Advertisement

Ο Moers, ερωτηθείς, ακόμη, αναφορικά με το μέλλον των V12 μοτέρ, παρουσιάστηκε απαισιόδοξος, ελέω των ορίων εκπομπών ρύπων, τα οποία θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω με την έλευση του Euro 7.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ρεκόρ τροχονομικών παραβάσεων

SOS! Ανάρπαστα γίνονται τα παλαιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα

Advertisement

Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πινακίδες ΔΟΚ