Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lockdown: Ρεκόρ τροχονομικών παραβάσεων

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lockdown: Ρεκόρ τροχονομικών παραβάσεων

ΝΕΑ

Lockdown: Ρεκόρ τροχονομικών παραβάσεων

ΝΕΑ

Συνολικά το Νοέμβριο οι Αρχές βεβαίωσαν 11.627 παραβάσεις από τις οποίες οι 425 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Advertisement
Advertisement

Οι απόλυτα πειθαρχημένοι οδηγοί της Αττικής, σε διόδια κλπ που ίσως γνωρίζουν οτι εκεί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για έλεγχο – ΔΙΑΒΑΤΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ – αποδείχθηκαν ιδιαίτερα «ατίθασοι»,  καθώς η Τροχαία βεβαίωσε το Νοέμβριο πάνω από 11.600 παραβάσεις και παρά το γεγονός ότι ήταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα!

Ειδικότερα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 11.627 παραβάσεις από τις οποίες  οι 425 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Advertisement
Advertisement

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν 720 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 44 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 17 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 163 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 113 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 85 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 179 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 7 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Παράλληλα τον ενδέκατο μήνα του 2020 καταγράφηκαν 353 τροχαία με 401 παθόντες και ειδικότερα σημειώθηκαν 13 θανατηφόρα τροχαία στα οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, 10 σοβαρά με 11 σοβαρά τραυματίες και 330 ελαφρά με 377 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Advertisement

Η Τροχαία επισημαίνει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων και προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Πότε επαναλειτουργούν τα ΚΤΕΟ – Οι προθεσμίες για έλεγχο

Advertisement

SOS! Ανάρπαστα γίνονται τα παλαιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα

Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πινακίδες ΔΟΚ