Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καταφτάνει το ανανεωμένο VW Polo GTI, τι περιμένουμε

Ελλάδα 7:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καταφτάνει το ανανεωμένο VW Polo GTI, τι περιμένουμε

ΝΕΑ

Καταφτάνει το ανανεωμένο VW Polo GTI, τι περιμένουμε

ΝΕΑ

Αδειάζει σιγά-σιγά η κλεψύδρα για την αποκάλυψη της ανανεωμένης, «καυτής» εκδοχής του γερμανικού supermini.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως η VW μέχρι το 2035 θα σταματήσει να λανσάρει αυτοκίνητα βενζίνης και diesel. Ωσότου, όμως, συμβεί αυτό, έχουμε μερικά χρόνια μπροστά μας προκειμένου να απολαύσουμε τα παραδοσιακά fun-to-drive μοντέλα της που ανέκαθεν είχαν το δικό τους κοινό.

Ένα από αυτά είναι και το Polo GTI, το οποίο σύντομα αναμένεται να υποβληθεί σε ένα φρεσκάρισμα. Ουσιαστικά θα «πατάει» πάνω στην εμφάνιση του ανανεωμένου «απλού» Polo, διανθισμένο με κάποια «επιθετικά» στιλιστικά στοιχεία που θα τονίζουν τον αθλητικό του χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα θα αποτελεί (όπως είδαμε και στην teaser φωτογραφία) το λογότυπο GTI στη μάσκα, η κόκκινη διακοσμητική γραμμή (όπως και στο Golf GTI) πάνω ακριβώς από την οριζόντια LED λωρίδα, ο μεγάλος μπροστινός προφυλακτήρας, και οι ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα με μαύρα πλαστικά περιβλήματα. Παράλληλα, οι κεντρικοί προβολείς θα έχουν σκούρα απόχρωση και θα είναι τεχνολογίας IQ. LIGHT LED κάτι που σημαίνει πως 22 ανεξάρτητα LED στοιχεία ανά προβολέα θα υλοποιούν έως δέκα διαφορετικές, διαδραστικές λειτουργίες φωτισμού προσφέροντας κορυφαία ορατότητα.

Στις φωτογραφίες εντός του κειμένου απεικονίζεται το υπάρχον (pre-facelift) Polo GTI

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος, κάτω ακριβώς από το έμβλημα της VW θα υπάρχει το logo “GTI”, η εξάτμιση θα έχει διπλές, χρωμιωμένες απολήξεις και η οροφή θα καταλήγει σε μια διακριτική πτέρυγα. Οι ζάντες θα είναι σε παρόμοιο μοτίβο με αυτές της έκδοσης R-Line, αλλά θα ενσωματώνουν κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Ακόμη, το ανανεωμένο Polo GTI θα εξοπλίζεται με την ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης IQ.Drive που περιλαμβάνει το Travel Assist, με predictive Adaptive Cruise Control και Lane Assist. Πρακτικά το ισχυρό supermini θα μπορεί να κινείται ημιαυτόνομα σε ολόκληρη την κλίμακα ταχυτήτων από τα 0 χλμ./ώρα έως τη μέγιστη ταχύτητα που θα δύναται να αναπτύξει.

Κάτω από το καπό αναμένεται να διατηρηθεί ο υπάρχον δίλιτρος  4κύλινδρος TSI που παράγει 200 PS και 320 Nm ροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μοναδικές επεμβάσεις θα αφορούν τη χαρτογράφηση του εγκεφάλου, η οποία ενδέχεται να επιφέρει αύξηση ισχύος κατά 10 PS.

Advertisement

Η αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το «ακραίο» VW Golf GTI με τον W12 (+video)
Νέο VW Caddy: Πρακτικότητα van με τεχνολογία και ποιότητα ενός Golf
Συγκριτικό: Volkswagen Golf GTI vs Honda Civic Type R