Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου VW Polo GTI

Ελλάδα 7:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου VW Polo GTI

ΝΕΑ

Το πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου VW Polo GTI

ΝΕΑ

Το… προσχέδιο, που έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen, αποκαλύπτει τα στοιχεία της εμφάνισης του νέου Polo GTI. Το επιτυχημένο compact σπορ αυτοκίνητο θα κινείται από ένα δίλιτρο μοτέρ. Η παγκόσμια πρεμιέρα του Polo GTI έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου 2021.

Advertisement
Advertisement

Η λίμνη Wörthersee, θα είναι το σκηνικό της παρουσίασης του νέου Volkswagen Polo GTI. Στα πλαίσια της εκδήλωσης: «GTI-Treffen am Wörthersee» (η συνάντηση των GTI στο Wörthersee) η VW θα παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση του Polo. Η έκδοση GTI βασίζεται στο νέο Polo, που παρουσιάστηκε πρόσφατα αντιπροσωπεύει επίσης τον δυναμισμό και τον εκφραστικό σχεδιασμό – τους παράγοντες επιτυχίας της έννοιας GTI.

«Μία φορά GTI, για πάντα GTI» – έτσι εκφράζουν οι οπαδοί των σπορ μοντέλων της Volkswagen με τα «μαγικά τρία γράμματα» την πίστη τους στην μάρκα. Η επιτυχία συνεχίζεται, με το νέο Polo GTI. Παραδοσιακά, είναι το πιο σπορ μοντέλο της γκάμας των Polo. Με δυνατό κινητήρα, σπορ πλαίσιο και εκφραστικό σχεδιασμό, ξεχωρίζει πραγματικά από το πλήθος. Επιπλέον, εκπληρώνει την υπόσχεση για δυναμική οδήγηση σε συνδυασμό με εξαιρετική καθημερινή χρηστικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει να τροφοδοτείται από έναν 2λιτρο turbo TSI, ο οποίος θα αποδίδει επιπλέον 10 PS, φτάνοντας τους 210 ίππους.

Σχεδιαστικά, θα υιοθετηθεί η φιλοσοφία του Golf GTI,  με τον «επιθετικά» σχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα και την «μάσκα» με κυψελοειδές μοτίβο. Ακριβώς πάνω από τη LED οριζόντια λωρίδα (φώτα ημέρας) θα υπάρχει μια ακόμη γραμμή στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ η VW υπόσχεται ζάντες αλουμινίου ειδικά σχεδιασμένες για το GTI. Στο πίσω μέρος θα υπάρχει diffuser, διακριτική αεροτομή, διπλές στρογγυλές απολήξεις για την εξάτμιση, ενώ ευδιάκριτο θα είναι το λογότυπο «GTI», στην πίσω πόρτα.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό θα υπάρχει σπορ δερμάτινο τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων, τα γνωστά εμβληματικά καρό καθίσματα, ενώ ξεχωριστή νότα θα δίνουν οι ραφές (σε τιμόνι, επιλογέα, ταμπλό). Υπενθυμίζεται ότι στο εσωτερικό του κορυφαίου μοντέλου θα υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit (10,25”), αλλά και οθόνη αφής 8,0”. Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα  MQB A0, με τις διαστάσεις του να είναι 4,05 m μήκος, 1,75 m πλάτος και 1,45 m ύψος. Το μεταξόνιο είναι στα 2,56 m και η χωρητικότητα του πορτπαγκάζ φτάνει τα 351 lt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW Polo GTI: Το ισχυρότερο στην κατηγορία του
Volkswagen Polo GTI για ατελείωτες οδηγικές συγκινήσεις
VW Polo GTI: Το ισχυρότερο στην κατηγορία του