Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάρλος Γκόν: Στρέφεται κατά της Nissan

Ελλάδα 22:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάρλος Γκόν: Στρέφεται κατά της Nissan

ΝΕΑ

Κάρλος Γκόν: Στρέφεται κατά της Nissan

ΝΕΑ

Ο Κάρλος Γκόν, το πρώην κορυφαίο στέλεχος του Renault Alliance, στρέφεται νομικά κατά της Nissan.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία του θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ενός ευφυέστατου σεναριογράφου για ταινία blockbuster. Επί σχεδόν μία εικοσιπενταετία, ο Κάρλος Γκόν έγινε διάσημος για τους σωστούς αλλά και για τους λάθος λόγους.

O πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, ο οποίος βρίσκεται σε μια ιδιότυπη «ομηρεία» στον Λίβανο μετά τη διαφυγή του από την Ιαπωνία, άσκησε αγωγή εναντίον της εταιρείας απαιτώντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια για συκοφαντική δυσφήμιση και κατασκευή ενοχοποιητικών στοιχείων εναντίον του.

Θυμίζουμε ότι ο Γκόν παραμένει καταζητούμενος από τις ιαπωνικές Αρχές και η Nissan έχει κινηθεί εναντίον του αξιώνοντας αποζημίωση. Ωστόσο, έγινε γνωστό οι νομικοί εκπρόσωποί του κατέθεσαν στις 12 Μαΐου στο Ακυρωτικό Δικαστήριο του Λιβάνου αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας, κατά δύο ακόμη εταιρειών και κατά 12 ατόμων επιπλέον.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή, ο 69χρονος Γκόν απαιτεί αποζημίωση 588 εκατομμύρια δολάρια και άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια σε τιμωρητικά μέτρα. Στο κείμενο της αγωγής, οι δικηγόροι του αναφέρουν σχετικά: «Οι σοβαρές και ευαίσθητες κατηγορίες (κατά του Γκόν) θα μένουν στη σκέψη του κόσμου για χρόνια. Εξαιτίας τους θα υποφέρει στο υπόλοιπο της ζωής του, καθώς έχουν επίμονες και μακροχρόνιες επιπτώσεις, ακόμη και αν βασίζονται σε απλή υποψία».

Η κυβέρνηση του Λιβάνου αρνείται να εκδώσει τον Γκόν είτε στην Ιαπωνία είτε στη Γαλλία για να πραγματοποιηθεί δίκη για όσα κατηγορείται.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Carlos Ghosn: Πώς απέδρασα από την Ιαπωνία μέσα σε μία βαλίτσα
Καταδικάστηκαν για συνέργεια στην απόδραση του Carlos Ghosn
Δικαστικό χαστούκι στον Ghosn: Επιστρέφει 5 εκατ. ευρώ!