Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καταδικάστηκαν για συνέργεια στην απόδραση του Carlos Ghosn

Ελλάδα 7:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καταδικάστηκαν για συνέργεια στην απόδραση του Carlos Ghosn

ΝΕΑ

Καταδικάστηκαν για συνέργεια στην απόδραση του Carlos Ghosn

ΝΕΑ

Δύο πιλότοι και ένα στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας MNG, καταδικάστηκαν από Τούρκικο δικαστήριο για τη συμμετοχή τους στην απόδραση του Carlos Ghosn από την Ιαπωνία το 2019.

Advertisement
Advertisement

Ο Ghosn είχε διωχθεί ποινικά στην Ιαπωνία για κακοδιαχείριση και έπρεπε να περιμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό το δικαστήριο για την υπόθεσή του, κάτι που δεν έκανε.

Ο Ghosn, κάποτε ηγετική μορφή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, συνελήφθη στην Ιαπωνία στα τέλη του 2018 και κατηγορήθηκε για απόκρυψη εισοδημάτων και χρήση κεφαλαίων της εταιρείας για προσωπικούς σκοπούς, κατηγορίες που αρνείται. Ο εκδιωκόμενος πρόεδρος της συμμαχίας της Renault, της Nissan Motor Co και της Mitsubishi Motors Corp περίμενε τη δίκη του σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού στην Ιαπωνία. Το Δεκέμβριο του 2019 απέδρασε και με αεροπλάνο μέσω Κωνσταντινούπολης, έφτασε στο πατρικό του σπίτι στη Βηρυτό. Τον Ιανουάριο του 2020, ένα στέλεχος του τουρκικού ιδιωτικού αερομεταφορέα MNG Jet και τέσσερις πιλότοι, συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς μεταναστών.

Advertisement
Advertisement

Οι κατηγορούμενοι που είχαν δηλώσει αθώοι για τα όσα τους καταλογίστηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι τον Ιούλιο, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη ακρόαση και δεν αναμένεται να επιστρέψουν στη φυλακή, λόγω του χρόνου που εξέτισαν. Εν τέλει όμως, οι δύο από τους πιλότους αθωώθηκαν οριστικά, ενώ στους άλλους δύο, επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών και δύο μηνών για τη συμμετοχή τους στην παράνομη μεταφορά μεταναστών, που ήταν το αρχικό κατηγορητήριο. Η ιστορία του Ghosn έχει συγκλονίσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, θέτοντας ως ένα σημείο σε κίνδυνο ακόμα και τη συμμαχία Renault-Nissan.

Διαβάστε ακόμα:
Βαριές ποινές για τους Τούρκους που φυγάδευσαν τον Ghosn
Κάρλος Γκον: Επιτίθεται στην Ιαπωνία και στη Nissan
Η απόδραση του πρώην αφεντικού της Nissan και οι αποκαλύψεις