Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καραμπινιέροι: Ενίσχυση με 52 Nissan LEAF

Ελλάδα 15:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καραμπινιέροι: Ενίσχυση με 52 Nissan LEAF

ΝΕΑ

Καραμπινιέροι: Ενίσχυση με 52 Nissan LEAF

ΝΕΑ

Το Σώμα των Ιταλών Καραμπινιέρων θα διεκπεραιώνει την απαιτητική αποστολή του έχοντας ως σύμμαχο τα μηδενικών εκπομπών ρύπων αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Δέκα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το μοντέλο-σημαιοφόρος της Nissan στον… κόσμο της ηλεκτροκίνησης, LEAF.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του LEAF τόσο σε επίπεδο αυτονομίας, όσο και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, δεν διέφυγαν της προσοχής της εθνικής στρατιωτικής αστυνομίας της Ιταλίας, Καραμπινιέροι, η οποία αστυνομεύει άμαχο πληθυσμό αλλά και στρατιωτικούς.

Το  Arma dei Carabinieri, όπως είναι η ιταλική ονομασία του Σώματος, ενέταξε στον στόλο του 52 Nissan LEAF με σκοπό να τα…θέσει στην υπηρεσία των τμημάτων που είναι υπεύθυνα για την προστασία των εθνικών πάρκων και της βιοποικιλότητας στα φυσικά καταφύγια της ιταλικής επικράτειας.

Advertisement
Advertisement

Η «επιστράτευση» των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ιάπωνα κατασκευαστή αποτελεί μέρος έργου, χρηματοδοτούμενου από το ιταλικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Προστασίας, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου για απανθρακοποίηση και περιβαλλοντική αειφορία.

Υπενθυμίζεται πως από το λανσάρισμα του, το 2010, το Nissan LEAF έχει πουλήσει περισσότερες από 500.000 μονάδες, διαγράφοντας τον… δρόμο για λογαριασμό της Nissan όσον αφορά την ανάπτυξη οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Advertisement

Το τελευταίας γενιάς, μάλιστα, LEAF και συγκεκριμένα το LEAF e+ με την μπαταρία των 62 kWh υπόσχεται αυτονομία έως και 528 χλμ. Η ιπποδύναμή του αντιστοιχεί σε 217 ps, ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 sec, ενώ η τελική είναι ανέρχεται στα 157 χλμ./ώρα.

Advertisement

τον σημαιοφόρο της Ιαπωνικής εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση και το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό.

Επιπροσθέτως, το Nissan LΕΑF αποτελεί τον εκφραστή του Nissan intelligent Mobility (ευφυής κινητικότητα), το οποίο περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες καινοτομίας: Πώς κινούνται και οδηγούνται αυτοκίνητα, αλλά και το πώς ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Στόχο της Nissan είναι ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της, ενώ μέχρι το 2023 αποβλέπει σε 1 εκατ. πωλήσεις οχημάτων σχετικής τεχνολογίας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Το εσωτερικό του νέου Nissan Qashqai

Αυτό είναι το νέο Nissan Note

Πρώτα επίσημα στοιχεία και φωτογραφίες για το νέο Nissan Qashqai