Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτα επίσημα στοιχεία και φωτογραφίες για το νέο Nissan Qashqai

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτα επίσημα στοιχεία και φωτογραφίες για το νέο Nissan Qashqai

ΝΕΑ

Πρώτα επίσημα στοιχεία και φωτογραφίες για το νέο Nissan Qashqai

ΝΕΑ

Το μοντέλο θα διατίθεται αποκλειστικά σε υβριδικές εκδόσεις, φέρει εμφάνιση και χώρους που παραπέμπουν σε premium SUV και εστιάζει στη θωράκιση των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος.

Advertisement
Advertisement

Φέροντας βαριά κληρονομιά και… ιστορική ευθύνη που απορρέει από τις 3 εκατ. πωλήσεις του, το νέο Nissan Qashqai αναμένεται να συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία που το ανέδειξαν σε ένα εκ των κορυφαίων SUV.

Λίγο πριν την αποκάλυψή του την προσεχή άνοιξη (2021), οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας έδωσαν στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες λεπτομέρειες της επερχόμενης, 3ης γενιάς του μεσαίου SUV της Nissan, πλαισιωμένες από κάποιες φωτογραφίες.

Σημειώνεται πως το μοντέλο υποβάλλεται σε εξονυχιστικές δοκιμές στο ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο που θα ενσωματώνει την πλατφόρμα της Συμμαχίας, CMF-C, ενώ θα προσφέρεται αποκλειστικά με υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώνουν οι ιθύνοντες της εταιρείας, το μοντέλο «θα αλλάξει ριζικά όσα περιμένουν οι πελάτες από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο». Θα είναι 35mm πιο μακρύ, 35 mm πιο φαρδύ, 25 mm πιο ψηλό -λόγω της συνολικής απόστασης από το έδαφος – και ο χώρος αποσκευών θα φέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα από το απερχόμενο.

Παράλληλα, θα υιοθετεί καινοτόμες τεχνολογίες, προηγμένα μηχανικά μέρη και εκλεπτυσμένο στυλ, ενώ θα εξοπλίζεται με μεγάλες ποσότητες οδηγικής απόλαυσης, στοιχεία που θα το κάνουν να παραπέμπει σε premium SUV.

Advertisement

Σχεδιαστικά θα αντληθούν πολλά στοιχεία από το Juke, ενώ, όπως ανακοινώνουν οι άνθρωποι της εταιρείας, το αμάξωμα θα είναι πιο μυώδες, θα υπάρχουν άφθονες δυναμικές γραμμές, ενώ οι ζάντες θα είναι μεγαλύτερης διαμέτρου.

Πλατφόρμα CMF-C

Advertisement

Με φόντο την κατασκευή του μοντέλου έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά χαμηλού βάρους, τα οποία όχι μόνο εξοικονομούν κιλά (συνολικά 60kg), αλλά ταυτόχρονα ενισχύουν τη δομή του μοντέλου. Ειδικότερα χρησιμοποιείται χάλυβας εξαιρετικής αντοχής (UHSS) που ενισχύει κατά 41% την ακαμψία του μοντέλου.

Το εν λόγω υλικό έχει επιφέρει την υψηλή αντοχή εφελκυσμού στη δομή του αμαξώματος, προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος.  Μείωση του βάρους επιτυγχάνεται και χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου, σε οροφή, μπροστινά φτερά και πίσω πόρτες.

Advertisement

Περί ανάρτησης ο λόγος, έχει αναβαθμιστεί επιτρέποντας στο μοντέλο να έχει άριστη συμπεριφορά στις στροφές αλλά και στα κακοτράχαλα εδάφη. Χάρη στη νέα πλατφόρμα CMF-C, το νέο Qashqai έχει ένα αναβαθμισμένο set-up ανάρτησης με γόνατα McPherson στον εμπρός άξονα. Οι δικίνητες εκδόσεις με ζάντες μέγιστης διαμέτρου 19 ιντσών φέρουν ημι-άκαμπτο πίσω άξονα, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις θα επωφελούνται από ένα set-up πολλαλπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα. Εν γένει, έμφαση έχει δοθεί στο «στρογγύλεμα» των κραδασμών, χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην οδηγική συμπεριφορά.

Αποκλειστικά υβριδικοί κινητήρες

Η Nissan θα διαθέτει το μοντέλο σε πλήρως υβριδικά κινητήρια σύνολα, χωρίς την παρουσία κάποιου ντιζελ μοτέρ. Αρχικά συναντάμε έναν turbo βενζοκινητήρα των 1,3 λίτρων που ενσωματώνει ένα 12βολτο υβριδικό σύστημα. Διατίθεται με 140 ίππους και μηχανικό κιβώτιο, είτε σε έκδοση ιπποδύναμης των 160 ps με ένα αυτόματο CVT. Όσον αφορά τις κορυφαίες 4κινητες εκδόσεις αυτές θα συνδυάζονται αποκλειστικά με CVT.

Παράλληλα, διαθέσιμο είναι και το νέο e-Power υβριδικό σύνολο, το οποίο θα αποδίδει 190 ίππους, με την κίνηση να μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Το θερμικό μοτέρ δεν θα παράγει ισχύ για την κίνηση τον τροχών αλλά θα χρησιμοποιείται ως γεννήτρια για τη φορτίση μιας μπαταρίας. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν θα συνδέεται με τους τροχούς. Πρόκειται για δημοφιλές σύστημα στην Ιαπωνία, αλλά η Nissan αναφέρει πως θα προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Επιπροσθέτως, οι βελτιώσεις αφορούν και το σύστημα ProPilot, το οποίο μεταξύ άλλων ενσωματώνει αισθητήρες που επιτρέπουν την επακριβή πρόβλεψη μιας σύγκρουσης με ένα προπορευόμενο όχημα.

Σημειώνεται πως όλα τα Qashaqai θα φέρουν κεντρικούς προβολείς τεχνολογίας LED, ενώ οι πληροφορίες για το σύστημα infotainment αναμένονται κατά την πλήρη παρουσίαση του μοντέλου.

Διαβάστε επίσης:

Στις online πωλήσεις στρέφεται η Nissan

Οι προηγμένες τουρμπίνες του Nissan GT-R Nismo

Δυναμική ανανέωση για το Nissan Navara