Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάμπριο ή σπορ; H Toyota «παίζει» με το νέο Century

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάμπριο ή σπορ; H Toyota «παίζει» με το νέο Century

ΝΕΑ

Κάμπριο ή σπορ; H Toyota «παίζει» με το νέο Century

ΝΕΑ

Η Toyota θα κατασκευάσει το προσαρμοσμένο SUV Century των ονείρων σας, αρκεί να έχετε βαθιές τσέπες και καλή φαντασία.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Toyota Century στην Ιαπωνία, η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε δύο ενδιαφέρουσες εκδόσεις της νέας ναυαρχίδας της.

Μια αντισυμβατική, για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, αλλά αντίστοιχα πολυτελής κάμπριο έκδοση και μια σπορ εκδοχή, με την υπογραφή του Gazoo Racing.

Ξεκινώντας με το τετράθυρο πολυτελές κάμπριο SUV, εμφανίστηκε σε ένα μόνο teaser κατά την επίσημη παρουσίαση. Ο Chief Branding Officer της Toyota, Simon Humphries, σχολίασε ότι οι δυνατότητες προσαρμογής είναι «ατελείωτες και ανοιχτές για συζήτηση», ενώ έδειξε το δάχτυλό του στην έκδοση με μαλακή κορυφή του plug-in υβριδικού SUV.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota κατέστησε σαφές ότι εκτός από το εκτεταμένο πρόγραμμα εξατομίκευσης, είναι ανοιχτή στη δημιουργία μοναδικών εκδόσεων του Century, με τη βοήθεια των ικανών τεχνικών της.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν «μόλις αυτές καθοριστούν», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με υποψήφιους αγοραστές.

Δεν γνωρίζουμε αν το κάμπριο είναι υπό ανάπτυξη αυτή τη στιγμή, αλλά μια τέτοια μοναδική προσφορά σίγουρα θα κόστιζε περισσότερο από τα 169.580 δολάρια του τυπικού Century SUV.

Advertisement

Και με σπορ διάθεση

Advertisement

Μια άλλη ενδιαφέρουσα έκδοση του πολυτελούς SUV, με δυνητικά ευρύτερη διαθεσιμότητα, προέρχεται από το αγωνιστικό τμήμα Gazoo Racing και φαίνεται ότι θα είναι το λιγότερο… αριστοκρατικό από τη σειρά.

Το έτοιμο για παραγωγή πρωτότυπο που τονίστηκε στην παρουσίαση, ήταν σταθμευμένο δίπλα στο τυπικό μοντέλο, δίνοντας τροφή για άμεσες συγκρίσεις.

Εκτός από το έμβλημα GR στη μάσκα και το πιο σκούρο δίχρωμο χρώμα, το σπορ SUV διέθετε ένα επανασχεδιασμένο bodykit. Οι οπτικές αναβαθμίσεις περιλάμβαναν ένα έντονο splitter με γράμματα Century, πλαϊνές ποδιές και έναν πίσω διαχύτη, όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Advertisement

Αυτά συνδυάστηκαν με ένα νέο σετ μαύρων ζαντών αλουμινίου 22 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων και μια φαινομενικά χαμηλωμένη ανάρτηση. Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό είναι οι συρόμενες πίσω πόρτες που θα είναι μια επιλογή για το Century SUV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή η Toyota GR Supra είναι ο ορισμός της συλλεκτικής
Το πρώτο Toyota Hilux με υδρογόνο είναι γεγονός
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες φτιάχνουν μόνο… αυτοκίνητα;