Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Toyota Century SUV των 160 χιλιάδων ευρώ!

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Toyota Century SUV των 160 χιλιάδων ευρώ!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Toyota Century SUV των 160 χιλιάδων ευρώ!

ΝΕΑ

Ένα αυτοκίνητο που ήταν αποκλειστικό προνόμιο της ιαπωνικής αγοράς αποκτά νέα μορφή και βγαίνει πλέον και στον υπόλοιπο κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί το έχουν ονομάσει ήδη η Rolls Royce της Ιαπωνίας και μάλλον δεν έχουν άδικο. Το νέο Toyota Century SUV είναι η μετεξέλιξη του ομώνυμου sedan και αναμένεται και αυτό να είναι εξίσου σπάνιο, καθώς θα κατασκευάζονται μόλις 30 μονάδες το μήνα.

Το σχήμα του είναι τετράγωνο και θυμίζει έντονα την Cullinan αλλά και μοντέλα της Lexus με το μήκος να φθάνει τα 5,205 μέτρα, το πλάτος τα 1.990 χιλιοστά και το μεταξόνιο τα 2.950 χιλιοστά. Το βάρος του είναι 2.570 κιλά.

Η είσοδος και η έξοδος από αυτά τα πολυτελή πίσω καθίσματα θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι, αφού υπάρχουν χειρολαβές στις κολόνες C, ηλεκτρικά αναδιπλούμενα πλευρικά σκαλοπάτια και πίσω πόρτες που ανοίγουν σε γωνία 75 μοιρών.

Advertisement
Advertisement

Εναλλακτικά, υπάρχουν ηλεκτρικές συρόμενες πίσω πόρτες που μοιάζουν με μίνι βαν – όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης σε μια μάλλον ενδιαφέρουσα παραλλαγή με το όνομα GR.

Όπως και το sedan, αποφεύγει το σήμα της Toyota για χάρη του πιο διάσημου εμβλήματος του μυθικού πουλιού του Φοίνικα που βρίσκεται μπροστά και πίσω, καθώς και στις κομψές ζάντες πολλαπλών ακτίνων.

Advertisement

Κάτω από το Century SUV βρίσκεται η πλατφόρμα TNGA, αλλά με αναβαθμίσεις που έγιναν στη στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος και άλλες βελτιώσεις για την ενίσχυση της άνεσης οδήγησης.

Advertisement

Η Toyota εγκαθιστά διαφανές γυαλί με απανωτές στρώσεις στην πλευρά της καμπίνας του διαχωριστικού του χώρου φόρτωσης, ώστε οι άνθρωποι που χαλαρώνουν στα πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα να μην ακούνε θορύβους που προέρχονται από το χώρο φόρτωσης.

Επιπλέον, υπάρχει μια λειτουργία Rear Comfort που μόλις ενεργοποιηθεί, κατανέμει τη δύναμη οδήγησης και πέδησης με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλούνται οι πίσω επιβάτες.

Στην καρδιά του νέου Century βρίσκεται ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που βασίζεται σε έναν κινητήρα V6 3,5 λίτρων με CVT και τετρακίνηση χάρη σε έναν ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο πίσω.

Advertisement

Διαθέτοντας συνδυαστική ισχύ 412 ίππων, μάλλον από το Lexus TX 550h+, εξασφαλίζει ησυχία και πολιτισμένο χαρακτήρα, αν και σε αρκετούς θα λείψει ο μαγικός V12 των παλαιότερων γενεών.

Το μοντέλο θα πωλείται σε επιλεγμένους αντιπροσώπους στην Ιαπωνία και η Toyota σχεδιάζει να επεκτείνει τη δυνατότητα πώλησης και σε άλλα σημεία του πλανήτη, αν μπορεί να καλύψει την ζήτηση η παραγωγή των μόλις 30 μονάδων το μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα αποκαλύψει η Toyota στις 6 Σεπτεμβρίου;
Η Toyota Ελλάς και πάλι δίπλα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Νέο Toyota Prius: Το τερπνόν δια του ωφελίμου