Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καλπάζει η αγορά αυτοκινήτου!

Ελλάδα 4:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καλπάζει η αγορά αυτοκινήτου!

ΝΕΑ

Καλπάζει η αγορά αυτοκινήτου!

ΝΕΑ

Η αύξηση των πωλήσεων τον Οκτώβριο έφτασε σχεδόν το 45% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερα αυξημένες, κατά 44,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 ήταν οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων το μήνα που μας πέρασε.

Πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2023 ταξινομήθηκαν στη χώρα μας 11.290 καινούργια αυτοκίνητα, 3.499 περσισσότερα σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο.

Συνολικά μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023 έχουν κυκλοφορήσει στους δρόμους της χώρας μας 115.800 καινούργια αυτοκίνητα, με τη μερίδα του λέοντος να είναι της κατηγορίας B -συμβατικά και SUV σε ίδια αναλογία- η οποία φτάνει πλέον το 52,3%.

Advertisement
Advertisement

Κάτι που είναι λογικό και αναμενόμενο αν ληφθούν υπόψη και οι σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων.

Δεύτερη δημοφιλέστερη κατηγορία η C με 29,5% εκ των οποίων το 21,3% είναι C-SUV!

Σε ότι αφορά τον τύπο του καυσίμου τα μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης υποχώρησαν και τον Οκτώβριο, με τη συνολική μείωση για τη χρονιά να είναι σαφώς πιο μεγάλη για τα diesel -7,7% σε σχέση με 1,6% για τη βενζίνη.

Advertisement

Αξιόλογες αυξήσεις παρουσιάζουν συνολικά τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Έτσι στα υβριδικά αντιστοχεί το 30,3% της αγοράς και στα ηλεκτρικά με τα PHEV το 10,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αγορά αυτοκινήτου: Συνεχίζει την ανοδική πορεία της
Αγορά αυτοκινήτου: Ολα στο πράσινο!
Θα ρίξουν χαράτσι σε όλα τα SUV;

Advertisement