Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγορά αυτοκινήτου: Συνεχίζει την ανοδική πορεία της

Ελλάδα 19:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αγορά αυτοκινήτου: Συνεχίζει την ανοδική πορεία της

ΝΕΑ

Αγορά αυτοκινήτου: Συνεχίζει την ανοδική πορεία της

ΝΕΑ

Τα στοιχεία του ΣΕΑΑ επιβεβαιώνουν τη σταθερά ανοδική τροχιά της ελληνικής αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Σημαντική αύξηση, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, καταγράφεται στις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων, για τον Σεπτέμβριο του 2023.

Βάσει των επίσημων στοιχείων που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), η σταθερά ανοδική πορεία της ελληνικής αγοράς, πιστοποιείται από αύξηση των πωλήσεων κατά 32,5%, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022.

Συγκεκριμένα, ταξινομήθηκαν 11.406 νέα επιβατικά αυτοκίνητα, έναντι 8.606 τον αντίστοιχο μήνα του περσινού έτους. Για το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2023, οι συνολικές ταξινομήσεις ανέρχονται στις 104.516, όταν στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 ήταν 82.936.

Advertisement
Advertisement

Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 26,0%, με το συνολικό αριθμό των ταξινομήσεων, να δημιουργεί αισιοδοξία για ακόμα καλύτερα ποσοστά, όσο πλησιάζουμε στο «κλείσιμο» της χρονιάς.

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης, διατηρούν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού, αλλά με μια πτώση της τάξεως του 2,9%, σε σχέση με το περσινό έτος και αυτό επιβεβαιώνεται η διάθεση των Ελλήνων ν’ αρχίσουν να κινούνται ηλεκτρικά.

Τα υβριδικά, τα Plug-In υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV), παρουσιάζουν αύξηση, σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο, που κυμαίνεται από 2,4% έως 3,4%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αγορά αυτοκινήτου: Οι Έλληνες αρχίζουν να μπαίνουν στην πρίζα!
Εκρηκτική αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων
Αγορά αυτοκινήτου: Καύσωνας… και στις πωλήσεις!