Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jeep Cherokee: Πολύ σκληρό για να πεθάνει

Ελλάδα 8:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Cherokee: Πολύ σκληρό για να πεθάνει

ΝΕΑ

Jeep Cherokee: Πολύ σκληρό για να πεθάνει

ΝΕΑ

Μπορεί το εργοστάσιο που το κατασκευάζει να έχει διακόψει την παραγωγή, όμως το κλασικό αμερικάνικο SUV έχει μέλλον μπροστά του.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της Αμερικής περνάει δύσκολες ημέρες. Το Cherokee της Jeep έχει εδώ και λίγο καιρό σταματήσει να παράγεται, καθώς η εταιρία έχει αποφασίσει να διακόψει την λειτουργία του εργοστασίου στο Belvidere.

Πολλοί αρχικά σκέφτηκαν ότι η εταιρία σκοπεύει να διακόψει ολοκληρωτικά την παραγωγή του. Όμως η εταιρία σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να το σταματήσει. Αλλά και ότι έχει νέα σχέδια για την συνέχεια της ύπαρξης αυτού του τόσο σημαντικού μοντέλου.

Πάντως, προς το παρόν, οι 1.350 εργαζόμενοι βρίσκονται χωρίς δουλειά, αν και γίνονται προσπάθειες να μετακινηθούν σε άλλες εγκαταστάσεις του γκρουπ Stellantis, όπως σε αυτό του Toledo όπου παράγονται τα Wrangler και Gladiator.

Advertisement
Advertisement

To Cherokee εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1974 ως δίθυρο SUV βασισμένο πάνω στο πολύ επιτυχημένο Wagoneer.

Μέσα σε σχεδόν 50 χρόνια έχει περάσει από διάφορες φάσεις, καταφέρνοντας πάντως να γίνει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ.

Advertisement

Η τρέχουσα πέμπτη γενιά κλείνει σχεδόν μια δεκαετία, με τις πωλήσεις να σημειώνουν μία πτώση τα τελευταία χρόνια.

Πάντως η εταιρία συνεχίζει να πιστεύει στο αυτοκίνητο και θέλει να διατηρήσει την παρουσία της σε αυτή την πολύ προσοδοφόρα κατηγορία.

Advertisement

Πέρσι το καλοκαίρι, ο επικεφαλής της Jeep Βόρειας Αμερικής, Jim Morrison είχε δηλώσει ότι το επόμενης γενιάς Cherokee θα είναι μεγαλύτερο και καλύτερο από ποτέ. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για να γίνει αμιγώς ηλεκτρικό.

Μένει να δούμε τι από όλα αυτά τα πλάνα θα πραγματοποιηθούν, ενώ εκκρεμεί και η ιστορία γύρω από το όνομα και τις αντιδράσεις που έχει εκφράσει η ομώνυμη φυλή στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Jeep Rubicon 392 είναι το ακριβότερο Wrangler που έχει παραχθεί
Οι τιμές του Jeep Avenger στην Ελλάδα
Αποχαιρετούμε την ονομασία Cherokee;

Advertisement