Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποχαιρετούμε την ονομασία Cherokee;

Ελλάδα 18:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποχαιρετούμε την ονομασία Cherokee;

ΝΕΑ

Αποχαιρετούμε την ονομασία Cherokee;

ΝΕΑ

Ο αρχηγός της φυλής Cherokee έχει εκφράσει την αντίδρασή του για τη χρήση της ονομασίας Cherokee από τη Jeep. Ποια θα είναι η κατάληξη;

Advertisement
Advertisement

H Jeep χρησιμοποιεί την ονομασία «Cherokee» στα SUV της εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες μέχρι και σήμερα, μάλιστα και σε διαφορετικά αμαξώματα (Cherokee και Grand Cherokee).

Σύμφωνα όμως με τον αρχηγό της φυλής των Cherokee, αυτή η εμπορική εκμετάλλευση της ονομασίας των ιθαγενών πρέπει να σταματήσει. Η ινδιάνικη φυλή ζητά την άμεση αντικατάσταση του ονόματος, γεγονός που δημιουργεί ένα άγχος παραπάνω, αφού ετοιμάζεται να λανσαριστεί ένα νέο Grand Cherokee και ένα 7θέσιο Grand Cherokee (L).

Advertisement
Advertisement

Η παραπάνω τοποθέτηση έγινε από τον αρχηγό της ινδιάνικης φυλής, Chuck Hoskin Jr. στο Automotive News, ωστόσο από την πλευρά της Stellantis και συγκεκριμένα το CEO, Carlos Tavares, ανέφερε στο Wall Street Journal ότι δεν έχει παρθεί κάποια τελική απόφαση και αναμένουμε για περεταίρω συζητήσεις.

Σίγουρα, η Jeep έχει καταλάβει ακριβώς το αίτημα της φυλής των Cherokee, αλλά δεν υπάρχει κανένας σκοπός μείωσης και εκμετάλλευσης της ινδιάνικης φυλής. Αντιθέτως, τιμούν τους ιθαγενείς της Αμερικής. Θα ήθελαν να βρεθούν σε μια συζήτηση μαζί τους και να μιλήσουν με κάθε σεβασμό στον αρχηγό των Cherokee.

Εάν οι δύο πλευρές δεν καταφέρουν να βρουν μια μέση λύση, τότε -όπως είναι λογικό- θα πρέπει το SUV να λανσαριστεί με νέα ονομασία, αφήνοντας στο παρελθόν το «Cherokee».

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Jeep: Ετοιμάζει το μικρότερο «αδερφάκι» του Renegade
Δοκιμή: Jeep Compass 4xe
Jeep Grand Cherokee L: 7θέσιο και… Grand!