Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικός διάδοχος για τη Lamborghini Huracan

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικός διάδοχος για τη Lamborghini Huracan

ΝΕΑ

Υβριδικός διάδοχος για τη Lamborghini Huracan

ΝΕΑ

Η εξαιρετικά δημοφιλής Huracan της Lamborghini πλησιάζει στο τέλος του κύκλου ζωής της και η εξέλιξη του μοντέλου με το οποίο θα αντικατασταθεί, είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο με το οποίο θα αντικατασταθεί η Lamborghini Huracan, θα έχει ένα πανίσχυρο plug-in υβριδικό σύστημα που δεν θα το συναντάμε σε άλλα μοντέλα του Ομίλου VW.

Από τη Lamborghini δεν έχει προκύψει το παραμικρό στοιχείο για την επόμενη έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου σε ότι έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξή του ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Rouven Mohr, επιβεβαίωσε πως το νέο μοντέλο θα έχει ένα ιδιαίτερο υβριδικό σύστημα που δεν θα το συναντήσουμε σε άλλο μοντέλο από οποιαδήποτε άλλη μάρκα του Ομίλου VW.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα ο Mohr ανέφερε πως «θα είναι ένα plug-in υβριδικό και από την άποψη των επιδόσεων θα έχει πάλι πολλά να πει στους φίλους της μάρκας, ενώ ο θερμικός κινητήρας θα είναι κατά παραγγελία για τη Lamborghini. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες και το μόνο που θέλω να κρατήσετε είναι πως οι κύλινδροι θα είναι περισσότεροι από 6 και λιγότεροι από 12».

Με βάση αυτά τα στοιχεία, είναι ασφαλές να θεωρήσουμε πως ο κινητήρας θα παραμείνει V10, μια και για αποκλειστική χρήση από τη Lamborghini δεν δικαιολογείται το κόστος για να εξελιχθεί ένα νέο μηχανικό σύνολο. Οι προκλήσεις είναι πολλές για το νέο μοντέλο που θα πρέπει να ξεπεράσει τη δημοτικότητα της υπάρχουσας εκδοχής. Οι φήμες κάνουν λόγο πάντως για συνδυαστική απόδοση πάνω από 850 ίππους, με την οποία θα μπορεί να ανταγωνιστεί την Ferrari 296 GTB.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Liberty Walk κάνει τη Lamborghini Urus πιο επιθετική
Ένα ρολόι εμπνευσμένο από τη Huracan GT3 Evo 2
Το κορυφαίο της ABT κόντρα στη Lamborghini Huracan STO (+video)

Advertisement