Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδική DBX από την Aston Martin

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδική DBX από την Aston Martin

ΝΕΑ

Υβριδική DBX από την Aston Martin

ΝΕΑ

Μέσα στο 2022 η Aston Martin είναι έτοιμη να παρουσιάσει δύο εκδόσεις της DBX, με τη μια να είναι ότι πιο «καυτό» υπάρχει στην κατηγορία με κινητήρα V8 και την άλλη να είναι mild υβριδική.

Advertisement
Advertisement

Η mild υβριδική DBX θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, με τις υπόλοιπες αγορές να πρέπει να περιμένουν έως το 2024 για την υβριδική εκδοχή του μοντέλου.

Δια στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου της Aston Martin, Tobias Moers, μαθαίνουμε πως η νέα έκδοση του αυτοκινήτου θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Guangzhou, η οποία ξεκινά στις 19 Νοεμβρίου. Την είδηση τη «μοιράστηκε» με αναλυτές της εταιρείας σε τηλεδιάσκεψη, πριν λίγες μέρες.

Ο κινητήρας της έκδοσης με την ήπια υβριδική υποβοήθηση, θα είναι ένα εξακύλινδρο σε σειρά σύνολο 3,0 λίτρων από την Mercedes-AMG. Η απόδοση θα φτάνει τους 430 ίππους και το mild υβριδικό σύστημα θα είναι το ίδιο 48V από την E53.

Advertisement
Advertisement

Η DBX που μέχρι στιγμής διατίθεται (φωτογραφίες) με ένα V8 twin-turbo σύνολο 4,0 λίτρων που αποδίδει 550 ίππους και παρέχεται –και αυτό- από τη Mercedes-AMG. Για τους Κινέζους αγοραστές, η υψηλή φορολογία ήταν αποτρεπτικός παράγοντας και έτσι αναμένεται με το νέο mild υβριδικό σύνολο να υπάρξει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το μοντέλο.

Συγκεκριμένα, η φορολογία για την DBX με τον κινητήρα που είναι τώρα διαθέσιμη, φτάνει το 25% ενώ στην υβριδική έκδοση, θα πέσει στο 12%. «Ένα ήπιο υβριδικό με 6κύλινδρο σε σειρά, θα ταιριάξει απόλυτα στις προσδοκίες των πελατών μας στην Κίνα», είπε ο Moers.

Advertisement

Για όλες τις υπόλοιπες αγορές, η Aston Martin προγραμματίζει για την άνοιξη του 2022 να προσθέσει μια ακόμα έκδοση της DBX. Αυτή θα είναι μια έκδοση ακόμα υψηλότερης απόδοσης, με σημαντικά πιο σπορ χαρακτήρα, που θα αποδίδει 630 ίππους από τον V8 που χρησιμοποιεί με η GT 63S της AMG.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aston Martin: Το Bulldog είναι έτοιμο να… δαγκώσει (+video)
Ετοιμάζεται και έκδοση «S» της Aston Martin DBX
H Mansory ασχολήθηκε με την Aston Martin DBX

 

Advertisement