Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Aston Martin: Το Bulldog είναι έτοιμο να… δαγκώσει (+video)

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: Το Bulldog είναι έτοιμο να… δαγκώσει (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Aston Martin: Το Bulldog είναι έτοιμο να… δαγκώσει (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, η Aston Martin δούλευε σκληρά, για να παραδώσει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Ονομαζόταν Bulldog, είχε το εμβληματικό πλέον σχήμα σφήνας των supercars της εποχής και κατασκευάστηκε σε πολύ περιορισμένη έκδοση (ένα αυτοκίνητο).

Advertisement
Advertisement

Το Aston Martin Bulldog είχε χαθεί, βρέθηκε, έχει πλέον αναπαλαιωθεί πλήρως και είναι έτοιμο για να φτάσει τα 322 χλμ.

Η ιστορία του Aston Martin Bulldog ξεκίνησε δυνατά με πολλές προσδοκίες και αισιοδοξία, αλλά το μόνο πράγμα που πήγε σύμφωνα με το σχέδιο ήταν ότι το Bulldog έμεινε περιορισμένης έκδοσης τόσο που κατασκευάστηκε μόνο ένα αυτοκίνητο.

Το σπορ μοντέλο της Aston Martin (υποτίθεται ότι) είχε τελική ταχύτητα 381 χλμ/ώρα, αλλά μπορούσε να διατηρήσει για αρκετή ώρα τα 309 χλμ/ώρα. Ένα ρεκόρ για εκείνη την εποχή, αλλά πολύ λιγότερο από αυτό που είχε διαφημίσει η Αγγλική εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Το έργο ακυρώθηκε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και το ένα όχημα που κατασκευάστηκε χάθηκε από τον «χάρτη» των συλλεκτικών αυτοκινήτων για δεκαετίες, αποκτώντας μια μυθική αύρα.

Ο Richard Gauntlett, γιος του αφεντικού της Aston Martin , Victor Gauntlett, ο οποίος πούλησε το αυτοκίνητο το 1981, δεν σταμάτησε ποτέ να το ψάχνει. Τελικά κατάφερε να το βρει και με τη βοήθεια του, συλλέκτη, Phillip Sarofim  το έφερε πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από μερικά χρόνια. Το παρέδωσε στην εταιρεία αναπαλαιώσεων «Classic Motor Cars» για να το επαναφέρει στην παλιά του αίγλη.

Advertisement

Ήταν μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, που έγινε ακόμη πιο δύσκολη λόγω της πανδημίας, αλλά ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το Aston Martin Bulldog έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση τον Σεπτέμβριο του 2021 στο Concours d’Elegance στο Hampton Court Palace.

Advertisement

Τώρα, το Bulldog είναι στο δρόμο για να γράψει ξανά ιστορία (ίσως και ρεκόρ): Με τον εργοστασιακό οδηγό της Aston Martin, Darren Turner, οι ιθύνοντες της Βρετανικής εταιρίας ελπίζουν ότι θα φτάσει τα 322 χλμ (200 μίλια) στην πίστα. Μέχρι τότε, την ευθύνη του θα έχει το το Βασιλικό Ναυτικό και το Bulldog βρίσκεται στο HMS Prince Charles.

Advertisement

Η τοποθεσία δεν είναι τυχαία: Το Βασιλικό Ναυτικό ήταν συνεργάτης/χρηματοδότης στην επίπονη διαδικασία αποκατάστασης, η οποία διήρκεσε πάνω από 18 μήνες και 6.000 ώρες εργασίας.

Η διαδικασία περιλάμβανε ειδικούς από διάφορους τομείς και μέλη της αρχικής ομάδας σχεδιασμού. Οι μαθητευόμενοι μόνιμοι αξιωματικοί του Βασιλικού Ναυτικού συμμετείχαν στην αναπαλαίωση.

«Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο πιστοί στην αρχική σχεδίαση και φιλοσοφία όχι μόνο επιστρέφοντας το αυτοκίνητο στο αρχικό του χρώμα και διακόσμησης του, αλλά και ολοκληρώνοντας το αυτοκίνητο με τέτοιο τρόπο ώστε τα κύρια μηχανικά του μέρη να είναι τώρα όπως είχαν σχεδιαστεί αρχικά» είπε ο Nigel Woodward της CMC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Μελίνα, η Φαίδρα και η αντιζηλία με μία Aston Martin (+video)
Η Aston Martin του ενός εκατομμυρίου… με άρωμα David Beckham
Τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο