Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ισραήλ: Αστικό ηλεκτρικό λεωφορείο με ασύρματη φόρτιση

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ισραήλ: Αστικό ηλεκτρικό λεωφορείο με ασύρματη φόρτιση

Fleet Cars

Ισραήλ: Αστικό ηλεκτρικό λεωφορείο με ασύρματη φόρτιση

Fleet Cars

Η ισραηλινή start up Electreon δοκιμάζει την «δυναμική ασύρματη φόρτιση» σε μια σύντομη διαδρομή λεωφορείου στο Τελ Αβίβ.

Advertisement
Advertisement

Με τον τρόπο αυτό, το ηλεκτρικό λεωφορείο επαναφορτίζεται καθώς κινείται κατά μήκος μιας οδού μέσα στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Η Electreon έχει μετατρέψει ειδικά για την περίσταση, ένα τμήμα περίπου 700 μέτρων μιας διαδρομής συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, εγκαθιστώντας παράλληλα και ένα σταθμό ασύρματης φόρτισης (στατικό) στον τέρμα των λεωφορείων της περιοχής του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Με τον τρόπο αυτό, το δοκιμαστικό λεωφορείο φορτίζει κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών όπως υπογραμμίζει η εταιρεία στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε. Το σύστημα φόρτισης στο δρόμο, αποτελείται από πηνία ενσωματωμένα στο έδαφος, τα οποία μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Το λεωφορείο αντλεί ρεύμα από τα πηνία χρησιμοποιώντας ενσωματωμένους δέκτες οι οποίοι λειτουργούν κατά τη διάρκεια της οδήγησής του πάνω από το συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής.

Advertisement
Advertisement

Η Electreon ανέφερε ότι η αρχική δοκιμαστική φάση, η οποία επικεντρώθηκε στην αξιοπιστία των πηνίων και του σχετικού συστήματος παρακολούθησης, έχει ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια θα προστεθούν κι άλλες δοκιμές για να αποδειχτεί η αξιοπιστία του συστήματος υπό διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας, με την Electreon να έχει ως απότερο σκοπό την κανονική λειτουργία του λεωφορείου που θα καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Η Electreon υπογραμμίζει πως το δυναμικό ασύρματο σύστημα φόρτισης δεν καταλαμβάνει χώρο όπως οι συμβατικοί σταθμοί φόρτισης ή τα εναέρια καλώδια που χρησιμοποιούνται από τα τρόλεϊ. Μέσα στο έτος, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος κύκλος των δοκιμών και περιμένουμε να δούμε την επέκταση του συστήματος της δυναμικής ασύρματης φόρτισης και σε άλλες γραμμές εξυπηρέτησης πολιτών.

Διαβάστε ακόμα:
Lucid: Παραδόσεις στην Ευρώπη μέσα στο 2022
Elon Musk: Στόχος τα 1.000 χιλιόμετρα με μια φόρτιση
Πιο κοντά στην ασύρματη φόρτιση των αυτοκινήτων