Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Elon Musk: Στόχος τα 1.000 χλμ. με μια φόρτιση

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Στόχος τα 1.000 χλμ. με μια φόρτιση

Mobility

Elon Musk: Στόχος τα 1.000 χλμ. με μια φόρτιση

Mobility

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 700 χιλιομέτρων θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο, ενώ ο στόχος είναι τα 1.000 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Οι δηλώσεις του Elon Musk για την αυτονομία στα μικρότερα μοντέλα της εταιρείας, έρχονται ως συνέχεια της ανακοίνωσης για νέο hatchback μοντέλο.

Σε μια ευρωπαϊκή διάσκεψη που αφορούσε τις μπαταρίες και το μέλλον τους στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο Musk δήλωσε ότι οι βελτιωμένες εκδόσεις των υφιστάμενων μοντέλων Tesla θα επιτύχουν το νέο σημείο αναφοράς των 700 χιλιομέτρων με μια φόρτιση. Στην ίδια διάσκεψη, ο Musk πρόσθεσε πως ένας μακροπρόθεσμος στόχος εξέλιξης είναι η αυτονομία να φτάσει τα 1.000 χιλιόμετρα σχετικά σύντομα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα μοντέλα της γκάμας της Tesla, πολύ πρόσφατα αναβαθμίστηκαν σε ότι αφορά την αυτονομία τους.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, όλες οι εκδόσεις των Model 3, Model X και Model Y εμφανίζονται στο site της Tesla να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με το άμεσο παρελθόν, χάρη σε νέο λογισμικό διαχείρισης της ενέργειας. Η «πίεση» για αύξηση της αυτονομίας στα μοντέλα της Tesla, προκύπτει προφανώς από τις ανακοινώσεις της νεότευκτης και πολλά υποσχόμενης Lucid που έχει ανακοινώσει για το Air (ανταγωνιστικό του Model S) αυτονομία 832 χιλιομέτρων με μια φόρτιση. Από αυτό ορμώμενος ο Musk, έχει ήδη σπεύσει να ανακοινώσει πως ο στόχος της Tesla είναι η μέγιστη τιμή της αυτονομίας με μια φόρτιση, είναι τα 1.000 χιλιόμετρα. Παράλληλα, υπάρχει και η «δέσμευση» για παρουσίαση ενός μικρότερου μοντέλου για τη γκάμα της Tesla έως το 2023, που θα είναι hatchback και η βασική τιμή του θα είναι τα 25.000 δολάρια (21.000 ευρώ).

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Tesla: Ετοιμάζει hatchback για να χτυπήσει το Golf

O Elon Musk έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Advertisement

Αύξηση στις τιμές του Tesla Model S στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη