Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

9+1 υπεραυτοκίνητα για… εκατομμυριούχους!

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

9+1 υπεραυτοκίνητα για… εκατομμυριούχους!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

9+1 υπεραυτοκίνητα για… εκατομμυριούχους!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Έχοντας ένα budget της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ και μια διάθεση να αποφύγει κανείς την πεπατημένη σε ότι έχει να κάνει με τις πατροπαράδοτες μάρκες, που παράγουν supercars, υπάρχουν αρκετές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις τις οποίες και σας παρουσιάζουμε.

Advertisement
Advertisement

Για να ξεχωρίσει κανείς με την επιλογή του καινούργιου του αυτοκινήτου, έχει πολλές επιλογές αποφεύγοντας τις παραδοσιακές «δυνάμεις» στην κατηγορία των supercars.

Αγοράζοντας ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο, οι παράμετροι που παίζουν ρόλο στην επιλογή, είναι λίγο διαφορετικές σε σχέση με τα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν τις τυπικές μεταφορικές ανάγκες. Ή τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε να είναι. Αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς, είναι πω ακριβώς όπως συμβαίνει και με τις τεχνολογικές start up εταιρείες, στη λίστα που ακολουθεί ξεχωρίζουν ορισμένα «διαμαντάκια».

Αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής, από σχετικά μικρές εταιρείες, που αξίζει να προσέξει όποιος έχει να διαθέσει ένα ιλιγγιώδες -για εμάς τους κοινούς θνητούς- ποσό για αγορά αυτοκινήτου. Αυτοκίνητα που σίγουρα θα κάνουν όποιον τα επιλέξει να ξεχωρίζει διαχρονικά, ενώ του δίνουν και πολλές πιθανότητες να βλέπει την αξία του αυτοκινήτου του να αυξάνει μέσα στα χρόνια.

De Tomaso P72: 1,3 εκατομμύρια ευρώ

Advertisement
Advertisement

Το De Tomaso P72 είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, μια και εκτός της επαναφοράς ενός ονόματος που έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια, είναι και ένα πανέμορφο αυτοκίνητο. Το είδαμε πρώτη φορά στο Goodwood Festival of Speed το 2019, όπου μπορέσαμε να δούμε πως εκτός από όμορφο και απόλυτα λειτουργικό, είναι και πολύ γρήγορο, χάρη στο V8 κινητήρα της Ford που αποδίδει 700 ίππους.

Pagani Huayra – 1,4 εκατομμύρια ευρώ

Advertisement

Είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα μοντέλα στη λίστα, που όσο ήταν στην παραγωγή πουλιόταν έναντι του ποσού των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ. Μόλις 100 κατασκευάστηκαν έως το 2018, ενώ στη συνέχεια η εταιρεία κατασκεύασε άλλα 20 BC, με το κάθε ένα από αυτά να έχει για την κίνησή του ένα V12 κινητήρας με υπογραφή Mercedes-AMG και απόδοση που έφτανε τους 720 ίππους.

Δε θέλετε να ασχολείστε με τις επιδόσεις της Huayra; Μπορείτε να κάθεστε και να χαζεύετε τα ηλεκτρικά μετακινούμενα αεροδυναμικά βοηθήματα που κάνουν την εικόνα του αυτοκινήτου πραγματικά εξώκοσμη.

McLaren Elva: 1,7 εκατομμύρια ευρώ

Advertisement

Η McLaren Elva είναι μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην ιστορική κληρονομιά του Βρετανού κατασκευαστή supercar. Δίνοντας την επιλογή της απόκτησης του αυτοκινήτου με ή χωρίς παρμπρίζ, η Elva είναι συγκλονιστική σε κάθε μια από τις δύο εκδοχές της.

Με 804 ίππους από τον twin turbo V8 με χωρητικότητα 4,0 λίτρων, η McLaren έχει ανακοινώσει πως μόλις πουληθούν 249 αυτοκίνητα, θα «σπάσει το καλούπι».

Czinger 21C: 1,7 εκατομμύρια ευρώ

Advertisement

Η αμερικάνικη εταιρεία έχει ένα περίεργο υπόβαθρο σε ό,τι έχει να κάνει με τη φήμη της. Βλέπετε, στην «από εκεί πλευρά» του Ατλαντικού, η Czinger είναι για λίγους και εκλεκτούς μια εταιρεία που μπορεί να φέρει εξωπραγματικές επιδόσεις σε αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους.

Κρατήστε μόνο αυτό: κινητήρας 2,9 λίτρων V8 twin turbo, με απόδοση 1.250 ίππων που στέλνει το «μαχητικό» 21C στα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε 1,9 δευτερόλεπτα. Και όλα αυτά, μόνο με 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

GΜΑ T.33: 1,7 εκατομμύρια ευρώ

Το δεύτερο και ελαφρώς πιο προσιτό supercar της GMA -που αναλύεται σε Gordon Murray Automotive– είναι το T.33. Με 607 ίππους από έναν ατμοσφαιρικό (!) V12 3,9 λίτρων, το T.33 δίνει τη χαρά στον οδηγό του να ακούει το στροφάρισμα μέχρι τις εξωπραγματικές 10.500 σ.α.λ.

Προφανώς, η τιμή των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ θεωρήθηκε «ευκαιρία» από πολλούς, που έσπευσαν να το παραγγείλουν και να το εξαντλήσουν εμπορικά- όπως ισχυρίζεται η ίδια η εταιρεία.

Koenigsegg Gemera: 1,7 εκατομμύρια ευρώ

Η Gemera της Koenigsegg είναι ίσως το πιο ξεχωριστό μοντέλο σε αυτή τη λίστα που αναφέρει μόνο ξεχωριστά αυτοκίνητα. Είναι στην πραγματικότητα το πρώτο τετραθέσιο supercar της σουηδικής εταιρείας, που προσφέρει χώρους και πολυτέλεια αλλά και εκρηκτικές επιδόσεις.

Ο κινητήρας είναι twin turbo 2,0 λίτρων και συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες που συνολικά φτάνουν την απόδοση στους 1.700 ίππους. Αυτό μεταφράζεται σε ικανότητα επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα, ικανότητα την οποία θα «γεύονται» μόνο 300 που θα το παραγγείλουν.

Zenvo TSR-S: 1,7 εκατομμύρια ευρώ

Το Zenvo TSR-S από τη Δανία, έκανε το ντεμπούτο του το 2018 και είχε από τότε τη σφραγίδα πάνω του πως είναι προϊόν μιας εταιρείας start-up, που ασχολείται με τα supercars.

Ο V8 των 5,8 λίτρων με τη βοήθεια των δύο turbo φτάνει την απόδοση του TSR-S στους 1.177 ίππους και μπορεί να μην εντυπωσιάζει με τα 2,8 δευτερόλεπτα που χρειάζεται για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, θα κλέψει τις εντυπώσεις όμως όπου και αν κινηθεί. Και αυτό χάρη στην τεράστια κινούμενη αεροτομή στο πίσω μέρος, που προσαρμόζει την κλίση της ανάλογα με τη στροφή.

Hennessey Venom: F5 1,8 εκατομμύρια ευρώ

Μπορεί με το Venom GT η Hennessey να κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά, ξεπερνώντας τα 427 χλμ./ώρα αλλά και με το νέο F5, σκοπεύει να πάει ακόμα πιο μακριά.

Στόχος της εταιρείας είναι με το Venom F5 να ξεπεράσει τα 500 χιλιόμετρα ανά ώρα και εμείς δεν μπορούμε παρά να προτείνουμε για αγορά αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα περίπτωση αυτοκινήτου που μπορεί να γίνει… δικιά «μας» με λιγότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Hispano Suiza Carmen Boulogne: 1,9 εκατομμύρια ευρώ

Μένεις κάτω από τα 2 εκατομμύρια; Μένεις. Παίρνεις ένα κομμάτι της ιστορίας τη στιγμή της δημιουργίας της; Παίρνεις. Είναι όμορφο όμως; Αυτό πρέπει να το απαντήσει ο καθένας για τον εαυτό του. Για εμάς, που το βλέπουμε μάλλον άσχημο, το Carmen στην «ελαφρά» του έκδοση Boulogne, αξίζει να το δει κανείς σαν το κομμάτι της ιστορίας που φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια τόσο ιστορική εταιρεία όπως η Hispano Suiza.

Έστω και με «μόνο» 1.114 ίππους, το ηλεκτρικό supercar κάνει για τα 100 χλμ./ώρα χρόνο της τάξης των 2,6 δευτερολέπτων αλλά με την εμφάνισή του φροντίζει να μην περάσει πουθενά απαρατήρητος ο οδηγός του.

Deus Vayanne: 2,0 εκατομμύρια ευρώ

Χωρίς ρέστα από τα 2 εκατομμύρια αλλά με ένα από τα ωραιότερα σύγχρονα σχήματα που έχουμε δει σε αυτοκίνητο. Το Deus Vayanne που μπορεί να μην είναι ακόμα ιδιαίτερα γνωστό, είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar που αποδίδει 2.200 ίππους και υπόσχεται 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 2,0 δευτερολέπτων.

Η νεότευκτη Deus, έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή μόνο 99 Vayanne, οπότε όσοι δείξουν ενδιαφέρον πρέπει να είναι αποφασισμένοι και να προχωρήσουν στην παραγγελία που θα τους δώσει τη δυνατότητα το 2025 να είναι από τους πρώτους που θα το παραλάβουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Είναι περίεργα αλλά τα θέλουμε πολύ!
Αυτά είναι τα ακριβότερα αυτοκίνητα που έχουν δημοπρατηθεί ποτέ
Δημοπρασία για την πιο ακριβή Mercedes Gullwing