Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Lucid: Παραδόσεις στην Ευρώπη το 2022

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lucid: Παραδόσεις στην Ευρώπη το 2022

Mobility

Lucid: Παραδόσεις στην Ευρώπη το 2022

Mobility

Η Lucid με ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι παραδόσεις των Air στους πελάτες της στην Ευρώπη, θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2022, περίπου 6 μήνες αργότερα από ότι στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Η Lucid ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις του ηλεκτρικού της Air στις Η.Π.Α. μέσα στο 2021 αλλά θα την Ευρώπη, τα αυτοκίνητά της θα αργήσουν λίγο παραπάνω.

Υποτίθεται ότι το Air δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη πριν το 2023 αλλά όταν ρωτήθηκε στο Twitter, πότε το Lucid Air θα είναι διαθέσιμο στη Νορβηγία, η απάντηση ήταν «στα τέλη του 2021». Αυτό έχει συμβεί περίπου ένα μήνα πριν και φυσικά προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στους φίλους (και “ψημένους” με τα χαρακτηριστικά) του μοντέλου της Lucid, με τη συγκεκριμένη «απάντηση» όμως να έχει σήμερα «εξαφανιστεί» από το λογαριασμό της εταιρείας. Στη συνέχεια, την ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα ανέλαβε εκπρόσωπος της εταιρείας ο οποίος έκανε την εξής τοποθέτηση:

Advertisement
Advertisement

«Η Lucid Motors θα ξεκινήσει τις παραδόσεις πελατών στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η πρόσφατη απάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέφερε κάτι για παραδόσεις μέσα στο 2021 είναι ανακριβής. Ωστόσο, όλες οι μελλοντικές επικοινωνίες θα αντικατοπτρίζουν τον σωστό χρόνο». Το Lucid Air Dream Edition έρχεται με μπαταρία 113 kWh σε συνδυασμό με ζεύγος ηλεκτρικών κινητήρων που συνδυαστικά αποδίδουν 1.080 ίππους. Αυτό το μοντέλο μπορεί να επιταχυνθεί από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και να κάνει το 400άρι σε 9,9 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εξόδου τα 232 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 270 χλμ./ώρα. Η Lucid είναι στη διαδικασία εξέλιξης μιας έκδοσης με τρείς ηλεκτροκινητήρες, για την οποία όμως δεν έχει δώσει κάποια στοιχεία στη δημοσιότητα.

Διαβάστε ακόμα:
Από 66.000 ευρώ η βασική έκδοση του Lucid Air στις ΗΠΑ
Elon Musk: Στόχος τα 1.000 χιλιόμετρα με μια φόρτιση
Πιο φτηνό plug in υβριδικό από την Karma

Advertisement