Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ήρθε στην Ελλάδα τo καυτό Hyundai i20 N των 204 ίππων

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ήρθε στην Ελλάδα τo καυτό Hyundai i20 N των 204 ίππων

ΝΕΑ

Ήρθε στην Ελλάδα τo καυτό Hyundai i20 N των 204 ίππων

ΝΕΑ

Το σκληροπυρηνικό hot-hatch Hyundai i20N με τους 204 ίππους ήρθε στην Ελλάδα. Το υποδεχόμαστε στα logistics, λίγο πριν κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους…

Advertisement
Advertisement

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται από την Hyundai που συνεχώς παρουσιάζει νέα μοντέλα και εκδόσεις που αφενός ακολουθούν τις τάσεις της εποχής, αφετέρου στοχεύουν στους απανταχού petrolheads. Αυτή τη φορά σειρά έχει το μικρό hatch της με την ονομασία i20 N, που μας θυμίζει πως υπάρχει και αυτή η… κατηγορία όπου μεταξύ άλλων συναντούμε τα Ford Fiesta ST και VW Polo GTI. Πρόκειται για την πιο γρήγορη έκδοση της γκάμας i20 που έρχεται να καλύψει ανάγκες που πάμε να… ξεχάσουμε.

Το κορεατικό μοντέλο στην έκδοση «Ν» εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης turbo χωρητικότητας 1.6 λίτρων το οποίο αποδίδει 204 ίππους, παράγει 275 Nm ροπή και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Οι επιδόσεις μεταφράζονται σε 6,7 δευτερόλεπτα για το γνωστό 0-100 ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα. Σε ένα τέτοιο όχημα παίζει σημαντικό ρόλο το βάρος που φτάνει τα 1.109 κιλά, όσο ακριβώς στο i20 Coupe WRC. Να σημειώσουμε πως ο οδηγός του i20N μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε ξεχωριστά προγράμματα: Normal, Eco, Sport, N και N Custom.

Τι σχέση έχει η Hyundai με την Λάρισα;

Advertisement
Advertisement

Ήρθε Ελλάδα!

Advertisement

Ήδη τα πρώτα i20 N βρίσκονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Logistics της εταιρείες Ferst, εκεί όπου γίνεται η προετοιμασία των αυτοκινήτων της Hyundai πριν αυτά παραδοθούν στους πελάτες. Το πρώτο που είχαμε την ευκαιρία να δούμε επί ελληνικού εδάφους, να αγγίξουμε αλλά και να ακούσουμε είναι αυτό που μπορείτε να απολαύσετε στις αποκλειστικές φωτογραφίες και είναι βαμμένο στo χρώμα Performance Blue που συναντούμε μόνο στις εκδόσεις «Ν».

Ξεκάθαρα, το i20N είναι ένα μικρό hatch που θα λατρέψουν οι φίλοι της ταχύτητας, κάτι που συνέβη και με το μεγάλο αδερφάκι, το i30 N. Σπορ εμφάνιση και με χαρακτηριστικά ουσίας όπως το Launch Control και το Rev Matching ( αυξάνει αυτόματα τις στροφές κατά το κατέβασμα από υψηλότερη σε χαμηλότερη σχέση κιβωτίου), είναι σίγουρο πως θα βάλουν τον οδηγό απευθείας στο κλίμα όταν καθίσει πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Δοκιμή: Hyundai i20 1.0T 100 PS 48V

Advertisement

Διαβάστε τη δοκιμή στο CAR

Όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό σπορ μοντέλο το οποίο συνοδεύεται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. Η τιμή ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί από την εισαγωγική εταιρεία, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τιμή που θα κυμαίνεται κάτω από τα 25.000 ευρώ.

Στο περιοδικό CAR που κυκλοφορεί την Μεγάλη Παρασκευή με το Πρώτο Θέμα, θα μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το Hyundai i20 N. Το κορεατικό μοντέλο κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού και είναι σίγουρο πως θα βάλει σε σκέψεις πολύ κόσμο που αναζητά ένα καυτό… μικρό!

Η… ανάσταση της αυτοκίνησης στα χέρια σας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai: Ετοιμάζει πανίσχυρα ηλεκτρικά “N” μοντέλα
Αποκάλυψη για το Hyundai i20 N με 204 PS
Hyundai Kona N: Απόλαυση στο maximum (video)