Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπό έρευνα η Porsche για λάθος στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου

Ελλάδα 18:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπό έρευνα η Porsche για λάθος στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου

ΝΕΑ

Υπό έρευνα η Porsche για λάθος στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου

ΝΕΑ

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών Αυτοκινήτων (KBA) ξεκίνησε έρευνα με την Porsche στο «στόχαστρο», υποψιαζόμενη ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έδινε λανθασμένα στοιχεία κατανάλωσης βενζίνης για τα αυτοκίνητά της.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche προσφέρει επί του παρόντος μια μεγάλη γκάμα βενζινοκίνητων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των 911 και 718.

Σύμφωνα με το Reuters, αναφέροντας μια έκθεση από το Business Insider, η Porsche είχε κάνει προαιρετική κοινοποίηση στην KBA ως προληπτικό μέτρο το 2020 σχετικά με «ζητήματα συμμόρφωσης για μεμονωμένα οχήματα». Η έρευνα μπορεί να ακολουθεί τη συγκεκριμένη κοινοποίηση αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες. Ένας εκπρόσωπος της Porsche δήλωσε ότι η τρέχουσα διαδικασία «δεν μπόρεσε να εντοπίσει αποκλίσεις συμμόρφωσης στη μεγάλη πλειονότητα των οχημάτων», με τον αριθμό των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων να είναι πολύ μικρότερο του 1% επί των αυτοκινήτων στη γκάμα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει ληφθεί απόφαση. Από την άλλη πλευρά, η KBA δεν έχει ακόμη σχολιάσει κάτι σχετικό. Θυμίζουμε πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανήκει στον Όμιλο Volkswagen, ο οποίος το 2015 είχε αρκετά μεγάλα προβλήματα όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Dieselgate. Τότε, όλα είχαν ξεκινήσει όταν η EPA ανακάλυψε ότι η Volkswagen είχε προγραμματίσει σκόπιμα κάποιους turbo diesel κινητήρες για να «παραπλανούν» τους ελέγχους εκπομπών κατά τη διάρκεια εργαστηριακών δοκιμών. Το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε σε περίπου 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως βοήθησε τα οχήματα να πληρούν τα πρότυπα εκπομπών κατά τη διάρκεια κανονιστικών δοκιμών, ενώ εκπέμπουν έως και 40 φορές περισσότερα αέρια NOx στην οδήγηση σε πραγματικό κόσμο. Το λογισμικό εξαπάτησης εκπομπών τοποθετήθηκε επίσης σε πετρελαιοκίνητες Porsche Cayenne, τα οποία μοιράζονταν μηχανικά μέρη με το Volkswagen Touareg εκείνη την εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο ρεκόρ από την Porsche Taycan (video)
Οι οικογένειες Porsche και Piech θέλουν ξεχωριστές μετοχικές μερίδες της Porsche
Dieselgate: Πρώην top managers αποζημιώνουν τη Volkswagen

 

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement