Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ από την Porsche Taycan (video)

Ελλάδα 23:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο ρεκόρ από την Porsche Taycan (video)

ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ από την Porsche Taycan (video)

ΝΕΑ

Παραμάζωμα έχει η πάρει η Taycan τα ρεκόρ. Αυτή τη φορά τον… λόγο παίρνει η πανίσχυρη Turbo S, η οποία ταξίδεψε στη δεύτερη μεγαλύτερη πίστα του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει ο ηλεκτροκίνητος πύραυλος της Porsche, η Taycan. Μετά τις τρομακτικές επιδόσεις της σε 13 επιμέρους κατηγορίες στην αγγλική πίστα Brands Hatch και το ρεκόρ σε κλειστό χώρο, η Taycan γράφει και πάλι το όνομά της με χρυσά γράμματα.

Η ισχυρότερη έκδοση της γκάμας, Taycan Turbo S ταξίδεψε στο Tailem Bend της Νότιας Αυστραλίας, παίζοντας τα ρέστα της στην 7.700 χλμ. πίστα Bend Motosport Park, το δεύτερο μεγαλύτερο circuit μετά το Nurburgring Nordschleife.

Advertisement
Advertisement

Εκφραστής της προσπάθειας ήταν ο επικεφαλής εκπαιδευτής οδήγησης του Porsche Track Experience, Luke Youlden.

Με τον 43χρονο Αυστραλό πίσω από το τιμόνι της, η Taycan Turbo S κατέγραψε χρόνο 3:30.344, μια επίδοση που την καθιστά στο ταχύτερο ηλεκτρικό που έχει «πατήσει» τη συγκεκριμένη πίστα.

Advertisement

«Ο χρόνος της Taycan με συνεπήρε. Την (σ.σ. Porsche) οδηγείς με τρόπο που δεν διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα sports cars της Porsche. Το turn-in, ο χειρισμός και η επιτάχυνση ήταν εκπληκτικά.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο οδηγός, προσθέτοντας τα εξής:

«Μολονότι η Taycan είναι λίγο πιο βαριά (σ.σ. από τα συμβατικά μοντέλα), οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες πολύ χαμηλά, και ως εκ τούτου το κέντρο βάρους είναι εντυπωσιακό. Αυτό έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο στον χειρισμό του οχήματος όσο και στο φρενάρισμα».

Advertisement

Όπως ανακοινώνει η Porsche, οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τη διενέργεια της προσπάθειας, με τη θερμοκρασία να είναι κοντά στους 25 °C. Όσον αφορά τη μέγιστη ταχύτητα που κατάφερε ν’ αναπτύξει η Porsche Taycan Turbo s, αυτή ήταν 260χλμ./ώρα, όσο είναι δηλαδή η τελική της.

Σημειώνεται πως την ίδια μέρα, ο Youlden επιστράτευσε και μια 911 Turbo, «γυρίζοντας» την πίστα σε 3:22.066. Πρόκειται για τον ταχύτερο χρόνο που έχει σημειώσει μοντέλο παραγωγής στην πίστα της Αυστραλίας.

Advertisement

Η Porsche Taycan Turbo S τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ μόνιμου μαγνήτη που –στη λειτουργία overboost- παράγουν 761 PS και 1.050 Nm ροπής. Το 0-100 χλμ./ώρα «έρχεται» σε 2,8 δλ., και η τελική φτάνει τα 260 χλμ./ώρα.

Η κίνηση, τέλος, φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου δύο σχέσεων, τοποθετημένο στον πίσω άξονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ατέλειωτο drift με την Porsche Cayenne (+video)
Η Porsche επενδύει στα… ηλεκτροκαύσιμα
Porsche Taycan:  Μπήκε driftάρωντας στο βιβλίο ρεκόρ Guinness (+video)