Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του δικτύου στην Ελλάδα;

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του δικτύου στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του δικτύου στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πόσες χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα αντέχει να φορτίζει το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ; Αντέχει ή όχι σε καθημερινή φόρτιση ηλεκτρικών; Το Newsauto έχει την απάντηση…

Advertisement
Advertisement

Ολοένα και εντείνονται οι συζητήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα. Νέα μοντέλα, καινούριες τεχνολογίες και φυσικά υποδομές που συνεχώς αλλάζουν τα δεδομένα. Οι συζητήσεις είναι πολλές και οι απορίες ακόμα περισσότερες.

Είναι αρκετοί αυτοί που δεν πιστεύουν ότι μπορεί να περπατήσει η ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο τα στοιχεία των πωλήσεων και η τάση που υπάρχει δείχνουν πως η αύξηση θα είναι μεγάλη τα επόμενα χρόνια. Από τη μία η πληθώρα μοντέλων και από την άλλη η στάση των ίδιων εργοστασίων. Είναι χαρακτηριστικά τα νούμερα των ταξινομήσεων για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα. Συνολικά τα οχήματα που πουλήθηκαν και κινούνται με ρεύμα έφτασαν τις 4.799 μονάδες (αμιγώς ηλεκτρικά και Plug in hybrid) με το μερίδιο αγοράς να αγγίζει το 5,87%.

Ωστόσο οι απορίες σε θέματα φόρτισης, κατανάλωσης, αυτονομίας κ.ά. είναι εύλογες. Μία από αυτές αφορά και στην αντοχή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας σε ταυτόχρονη ή και μη, φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement


Κανένας λόγος ανησυχίας…

Όπως έχει ειπωθεί από τους αρμόδιους του ΔΕΔΔΗΕ, το ηλεκτρικό δίκτυο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα τα επόμενα χρόνια παρά την αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Για να αντέξει ακόμα και σε ενδεχόμενη ταυτόχρονη φόρτιση θα πρέπει αυτή να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και ελεγχόμενα.

Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής των ηλεκτρικών οχημάτων του BMW Group Αντώνης Αδάναλης, τόνισε πως το υπάρχον δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας αντέχει (να φορτίζει) σε μία αγορά 300.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με απλά λόγια δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας κατάρρευσης του συστήματος.

Να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κυκλοφορούν περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα που μπαίνουν στην πρίζα. Με αυτό τον αριθμό υπάρχει επάρκεια στο δίκτυο. Ωστόσο θα πρέπει και προκειμένου να προλάβουμε καταστάσεις, να φτιαχτούν νέα έργα και υποδομές έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να μπορεί το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας να ανταποκριθεί στην κατακόρυφη αύξηση, εξαιτίας της πληθώρας ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο κοστίζει το σέρβις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;
Ηλεκτροσόκ η χρέωση του ρεύματος στην εθνική οδό
Πως θα θέλατε να είναι το Apple Car;

Advertisement