Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα θέλατε να είναι το Apple Car;

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα θέλατε να είναι το Apple Car;

ΝΕΑ

Πως θα θέλατε να είναι το Apple Car;

ΝΕΑ

Εταιρεία leasing συνέλεξε μια σειρά πατεντών της Apple και με τη βοήθεια αυτών καταθέτει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση.

Advertisement
Advertisement

Σιγή ισχύος τηρεί η Apple σχετικά με το πολυαναμενόμενο μοντέλο της, με το οποίο θα πραγματοποιήσει δυναμικό μπάσιμο στο πεδίο της αυτοκίνησης.

Και μολονότι δεν έχει προβεί σε επίσημες λεπτομέρειες ούτε για τις τεχνικές προδιαγραφές, ούτε για την ημερομηνία των αποκαλυπτηρίων, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το ντεμπούτο θα γίνει γύρω στο 2025.

Η έντονη ενασχόληση του τεχνολογικού κολοσσού από το Κουπερτίνο με το παρθενικό του τετράτροχο αποδεικνύεται και από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώνει.

Advertisement
Advertisement

Οι συγκεκριμένες «πατέντες» συνελέχθησαν από τους ανθρώπους της εταιρείας leasing Vanarama, οι οποίοι, αφού εργάστηκαν πάνω σε αυτές δημιούργησαν, τη δική τους πρόταση σχετικά με την εμφάνιση του Apple Car.

Εμφανισιακά, το τελευταίο χαρακτηρίζεται από την πληθώρα έντονων γωνιών και κοφτών γραμμών που δημιουργούν ένα ιδιαίτερα εκκεντρικό και φουτουριστικό αποτέλεσμα. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει μια οριζόντια LED λωρίδα που εκτείνεται απ’ άκρη σ’ άκρη, ενώ λίγο πιο κάτω υπάρχει μια μεγάλη μάσκα, η οποία ενσωματώνει το λογότυπο του brand.

Advertisement

Το έμβλημα της εταιρείας συναντάται και στις ζάντες, την ίδια ώρα που οι θύρες ενσωματώνουν pop-up χειρολαβές. Έντονο ενδιαφέρον, επίσης, προκαλεί η απουσία κεντρικής κολώνας, μια πρωτοβουλία που επιτρέπει στις πόρτες ν’ ανοίγουν αντικρυστά, προσφέροντας άκοπη πρόσβαση στην καμπίνα. Το βλέμμα μαγνητίζει και το πίσω μέρος όπου εδρεύει και εκεί μια οριζόντια LED μπάρα.

Advertisement

Όπως ήταν αναμενόμενο, η καμπίνα διέπεται από μια έντονα ψηφιακή αύρα, με σημείο αναφοράς μια εντυπωσιακή ενιαία οθόνη υψηλής ανάλυσης που διατρέχει το ταμπλό και υπηρετεί τον ρόλο τόσο του συστήματος πολυμέσων όσο και του πίνακα οργάνων.

Κατά τα άλλα, η σχεδίαση είναι αρκετά μινιμαλιστική και ο διάκοσμος διακρίνεται από το αρμονικό «πάντρεμα» μαύρου και άσπρου χρώματος. Φυσικά στην εν λόγω πρόταση δεν θα απουσιάζουν και οι προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, όπως υποδηλώνουν τα περιστρεφόμενα μπροστινά καθίσματα.

Σημειώνεται ότι μολονότι το εικονιζόμενο Apple της Vanarama παρουσιάζει ιδιαίτερο σχεδιαστικό ενδιαφέρον, η Apple δύσκολα θα εξετάσει τη συγκεκριμένη πρόταση, μιας και θα στηριχθεί αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Apple αγόρασε κέντρο δοκιμών της Chrysler;
Το κρυφό όπλο της Xiaomi για να… χτυπήσει το Apple Car
H Apple ετοιμάζει περισσότερες δυνατότητες για το CarPlay