Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο υδρογόνο στρέφεται η ΕΕ!

Ελλάδα 6:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο υδρογόνο στρέφεται η ΕΕ!

ΝΕΑ

Στο υδρογόνο στρέφεται η ΕΕ!

ΝΕΑ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα συναντηθεί με τους διευθύνοντες συμβούλους 20 Ευρωπαίων κατασκευαστών ηλεκτρολυτικών κυψελών.

Advertisement
Advertisement

Συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους 20 Ευρωπαίων κατασκευαστών ηλεκτρολυτικών κυψελών θα πραγματοποιήσει σήμερα, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν. Να υπενθυμίσουμε ότι στον τομέα των  ηλεκτρολυτικών κυψελών η Ευρώπη διαθέτει τεχνολογική υπεροχή.

Στη συνάντηση, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο, θα συζητηθούν τρόποι αύξησης της ικανότητας ηλεκτρολυτικών κυψελών της Ευρώπης, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή καθαρού υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Το υδρογόνο είναι απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για το κλίμα και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Η Επιτροπή, στην ανακοίνωσή της REPowerEU, η οποία εκδόθηκε στις 8 Μαρτίου, διπλασίασε στους 10 εκατ. τόνους τον στόχο της για την εγχώρια παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου στην ΕΕ έως το 2030, απαιτώντας πρόσθετες ικανότητες ηλεκτρολυτικών κυψελών και την κινητοποίηση της εργαλειοθήκης της ΕΕ για τη βιομηχανική πολιτική.

Η εκδήλωση αποτελεί επίσης μέρος των εργασιών της Επιτροπής για την επίτευξη των στόχων που καθορίζονται σε σειρά νομοθετικών προτάσεων της Επιτροπής για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής της ΕΕ για το υδρογόνο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα!
Συνεργασία ΔΕΣΦΑ και ΕΛΙΝΟΙΛ στον τομέα του υδρογόνου
Γιατί δεν προχωρά το υδρογόνο ως καύσιμο;

 

Advertisement