Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό bZ της Toyota

Ελλάδα 22:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό bZ της Toyota

ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό bZ της Toyota

ΝΕΑ

Τη δεύτερη αμιγώς ηλεκτρική της πρόταση ετοιμάζει η Toyota, που όπως φαίνεται είναι σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών για τη σεντάν εκδοχή ενός ακόμα bZ μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο «Below Zero» μοντέλο της Toyota, θα είναι μια σεντάν εκδοχή του bZ4X που παρουσιάστηκε πρόσφατα στους εκπροσώπους του ειδικού τύπου.

Το πρωτότυπο της Toyota με την ονομασία bZ SDN που αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, όπως όλα δείχνουν «πλησιάζει» στην παραγωγή. Τις τελευταίες ημέρες, βλέπουμε στο δίκτυο μια σειρά από εικόνες που έχουν κατατεθεί από την Ιαπωνική εταιρεία για τα σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας (κατοχύρωση) και τις εγκρίσεις τύπου, ενώ ένα πρωτότυπο καμουφλαρισμένο εντοπίστηκε στο δρόμο (Ιαπωνία) από το οποίο έχουμε και μια εικόνα του εσωτερικού.

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω δείχνουν πως η εξέλιξη του νέου μοντέλου είναι προχωρημένη και είναι ασφαλές να θεωρήσουμε πως η παραγωγή του μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και πριν αλλάξει ο χρόνος. Όπως όλα δείχνουν και το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην eTNGA πλατφόρμα (όπως είδαμε και στο bZ4X). Κάποιες προδιαγραφές που διέρρευσαν, καταδεικνύουν διαστάσεις που θα τοποθετούν το νέο μοντέλο ανάμεσα στη σεντάν Corolla και στο Camry. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota θα έχει μήκος 4.725 χιλιοστά, ενώ το μήκος του μεταξονίου του είναι 2.880 χιλιοστά- που το φέρνει πολύ κοντά στο Tesla Model 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Toyota bZ4X στη Δανία
Η Toyota ετοιμάζει καυτό ηλεκτρικό bZ4X
Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Toyota bZ4X στην Ελλάδα;

 

Advertisement

 

 

Advertisement