Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άγιο είχε μία μαθήτρια με ηλεκτρικό πατίνι (+video)

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άγιο είχε μία μαθήτρια με ηλεκτρικό πατίνι (+video)

ΝΕΑ

Άγιο είχε μία μαθήτρια με ηλεκτρικό πατίνι (+video)

ΝΕΑ

Η μικροκινητικότητα μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι επικίνδυνη τόσο για τον ίδιο τον χρήστη όσο και για τους γύρω από αυτόν.

Advertisement
Advertisement

Σοκάρει το παρακάτω βίντεο το οποίο καταγράφηκε στην Κρήτη και δείχνει πως μία μαθήτρια γλύτωσε την τελευταία στιγμή. Όπως θα δείτε το κορίτσι κατηφορίζει πάνω σε ένα ηλεκτρικό πατίνι προς μία διασταύρωση παραβιάζοντας το σήμα του στοπ και δίχως να ελαττώσει ταχύτητα.

Μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου αντιλαμβάνεται πως από δεξιά έρχεται ένα Citroen Saxo το οποίο φυσικά και δεν προλαβαίνει να φρενάρει. Ευτυχώς, τα ανακλαστικά του κοριτσιού λειτούργησαν άψογα αφού κατάφερε να πηδήξει την τελευταία στιγμή.

Το βίντεο καταγράφηκε πριν από μερικές μέρες από το creta24 και αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει από την παραβατικότητα που παρουσιάζουν οι χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών. Τα οποία σημειώνουν υψηλές πωλήσεις μετά και την κρατική επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Advertisement
Advertisement

Τα ατυχήματα και τα τροχαία με ηλεκτρικά πατίνια αυξάνονται συνεχώς αφού οι χρήστες δεν συμμορφώνονται με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σίγουρα θα έχετε δει να διασχίζουν ανάποδα μονόδρομους, να περνούν με «κόκκινο» ή ακόμη και να κινούνται στη μεσαία λωρίδα αυτοκινητόδρομου (έχουμε δει με τα μάτια μας στην μεσαία λωρίδα στον Κηφισό να κινείται ηλεκτρικό πατίνι).

Υπενθυμίζεται πως τα e-scooters ξεκίνησαν ως μια εναλλακτική μορφή κίνησης, εξελίχθηκαν σε μόδα που λατρεύουν κυρίως οι οικολόγοι αλλά όπως αποδεικνύεται έχουν προκαλέσει πολλά ατυχήματα και πλέον τόσο οι οδηγοί όσο και οι πολίτες ζητούν από τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα.

Κυκλοφορούν παντού σε πεζοδρόμια ή δρόμους, σταθμεύουν όπου θέλουν, αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες έως και πάνω από τα 30 χλμ./ώρα με αποτέλεσμα να αποτελούν φόβο και τρόμο και για τους πολίτες που κινούνται με τα πόδια στα πεζοδρόμια. Και δεν είναι μόνο τα ηλεκτρικά πατίνια, αλλά και διάφορα άλλα νέου τύπου e-scooters, π.χ. μονότροχα κ.α.

Advertisement

Τι ισχύει; Ότι και για τα ποδήλατα, δηλαδή πως ο χρήστης ενός ηλεκτρικού πατινιού θα πρέπει να συμμορφώνεται με τον ΚΟΚ. Τι θα μπορούσε να γίνει; Η καταχώρηση σε μία ψηφιακή πλατφόρμα και η θέσπιση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου ώστε ο αναβάτης να δείχνει μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να του καταλογίζονται ευθύνες τόσο σε νομικό, όσο και σε φορολογικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά πατίνια: Είναι η λύση για τη μείωση των εκπομπών CO2;
Ηλεκτρικά Πατίνια: Μόδα ή εναλλακτικός τρόπος μετακινήσεων;
Γαλλία: Χιλιάδες ατυχήματα έχουν προκαλέσει τα e-scooters

Advertisement