Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

IAT T-Mad Pickup: Τρέμε, Tesla Cybertruck!

Ελλάδα 9:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

IAT T-Mad Pickup: Τρέμε, Tesla Cybertruck!

ΝΕΑ

IAT T-Mad Pickup: Τρέμε, Tesla Cybertruck!

ΝΕΑ

H παντελώς άγνωστη σε εμάς IAT Automotive έχει βάλει σκοπό να βγει την αφάνεια με έναν ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Η IAT Automotive Technology Inc. είναι μια κινεζική εταιρεία συμβουλών η οποία φροντίζει να συμβάλλει στον σχεδιασμό και στην εξέλιξη νέων αυτοκινήτων για όσες εταιρείες ζητούν τη συνδρομή της.

Αυτή τη φορά η IAT θέλησε να δείξει τι μπορεί να κάνει για τον «εαυτό» της. Έτσι δημιούργησε και παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιου το TMad Pickup (Truck-Mad Pickup).

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο το οποίο θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικό του Tesla Cybertruck.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, το T-Mad Pickup έχει μήκος 5.877 χλστμ., πλάτος 2.197 χλστμ. και ύψος 2.029 χλστμ. Το μεταξόνιό του φτάνει τα 3.622 χλστμ. Οι διαστάσεις του το κάνουν να είναι μεγαλύτερο από το αμερικανικό αμιγώς ηλεκτροκίνητο pickup, κατά σχεδόν 180 χλστμ. σε μήκος και κατά 127 χλστμ. σε ύψος!

Το πρωτότυπο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 816 ίππους. Η εταιρεία ανακοινώνει ότι το βάρος τού πρωτότυπου είναι σχεδόν 3.630 κιλά και ότι οι μπαταρίες τού δίνουν αυτονομία μεταξύ 600-800 χλμ.

Advertisement

Εκτός από το εντυπωσιακό αμάξωμά του, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο T-Mad Pickup έχει σύστημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο θα μπορεί να ενεργοποιεί ο οδηγός όποτε το επιθυμεί.

Advertisement

Το αυτοκίνητο έχει αισθητήρες LiDAR οι οποίοι βρίσκονται στην οροφή του και λαμβάνουν διαρκώς δεδομένα για την εφαρμογή της αυτόνομης οδήγησης. Το εσωτερικό του είναι αντίστοιχης φιλοσοφίας με το αμάξωμα.

Η θέση του οδηγού είναι τοποθετημένη μόνη της εμπρός, στο κέντρο, και στο ταμπλό υπάρχει τιμόνι που παραπέμπει σε χειριστήριο αεροσκάφους. Τα υπόλοιπα τέσσερα καθίσματα είναι τοποθετημένα πίσω σε δύο σειρές. Αυτό του οδηγού μπορεί να περιστραφεί κατά 180 μοίρες και τα δύο μεσαία κατά 90 μοίρες ώστε να διαμορφώνεται ένα σαλόνι.

Τα στελέχη της IAT Automotive Technology δηλώνουν ότι εφόσον βρεθεί κάποια εταιρεία που να ενδιαφέρεται να κατασκευάσει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο T-Mad Pickup μπορούν να συνεργαστούν για τη διαδικασία.

Advertisement

Όσο για το σε ποιους απευθύνεται ένα τέτοιο όχημα είναι σαφείς: Οι πιθανοί αγοραστές στη Μέση Ανατολής, στις ΗΠΑ αλλά και στην Αυστραλία είναι ο εμπορικός στόχος τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι επισκευές των Tesla από τρακαρίσματα είναι πανάκριβες
Η BYD απειλεί την Tesla!
Η BP μπαίνει στον κόσμο της Tesla