Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BP μπαίνει στον κόσμο της Tesla

Ελλάδα 12:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BP μπαίνει στον κόσμο της Tesla

ΝΕΑ

Η BP μπαίνει στον κόσμο της Tesla

ΝΕΑ

Η bp Pulse, o προμηθευτής υποδομής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα της γνωστής σε όλους μας BP, προχωράει σε σημαντική επένδυση για το δίκτυο φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης μίας συμφωνίας, η bp Pulse πρόκειται να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να επεκτείνει το δίκτυο Superchargers.

Η συνεργασία μεταξύ Tesla και bp pulse είναι επίσημη, με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να κλείνει ένα deal που θα τη βοηθήσει να διευρύνει ακόμη περισσότερο το δίκτυο φόρτισης των αυτοκινήτων της.

Συγκεκριμένα, είναι η πρώτη φορά που η Tesla θα διαθέτει στους κατόχους των BEV φορτιστές που δεν έχουν τοποθετηθεί από την ίδια, αλλά από έναν άλλο προμηθευτή υποδομής φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος του μεγάλου πλάνου της BP να επενδύσει έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην τοποθέτηση Supercharger σε όλες τις ΗΠΑ μέχρι το 2030.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 27.000 σημεία φόρτισης αποκλειστικά για αυτοκίνητα Tesla και μέχρι το 2030, αναμένεται αυτός ο αριθμός να έχει ανέλθει στα 100.000 παγκοσμίως.

Advertisement

Η εταιρεία με έδρα το Μίλτον Κινς της Αγγλίας αποφάσισε λοιπόν να βάλει στις «ράγες» αυτό το σχέδιο, επενδύοντας 100 εκατομμύρια δολάρια για να παρέχει φόρτιση στα πιο δημοφιλή αμερικανικά αυτοκίνητα του κόσμου.

Με το 2024 να πλησιάζει, υπολογίζεται πως οι υπέρταχυφορτιστές Tesla θα έχουν εγκατασταθεί στο δίκτυο της bp pulse το οποίο συμπεριλαμβάνει πληθώρα σημείων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία έχουν μεγάλη απήχηση και κινητικότητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla παρέδωσε το εκατομμυριοστό αυτοκίνητό της στην Ευρώπη!
Πόσo αντέχουν οι μπαταρίες στα Tesla;
BP: Πιο επικερδής η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων!