Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW ετοιμάζει και φτηνό ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW ετοιμάζει και φτηνό ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Η VW ετοιμάζει και φτηνό ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε ο γερμανικός όμιλος θα παρουσιάσει ένα πολύ φθηνό, ηλεκτρικό SUV. Βέβαια, δε θα είναι για εμάς.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος VW πρόκειται να λανσάρει ένα  αμιγώς ηλεκτρικό SUV στην Ινδία κάποια στιγμή μετά το 2025. Την πληροφορία μοιράστηκε ο CEO της Skoda Auto Volkswagen Ινδίας, Piyush Arora.

«Δουλεύουμε πυρετωδώς σε ένα entry-level ηλεκτρικό. Αξιολογούμε ποια πλατφόρμα του γκρουπ μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στην κατασκευή ενός κόμπακτ SUV στην Ινδία» ανέφερε ο Arora.

Αυτή τη στιγμή, τα ηλεκτρικά κατέχουν μόλις το 2% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτου στην Ινδία και η κυβέρνηση της χώρας θέλει να αυξήσει αυτό το νούμερο στο 30% μέχρι το 2030. Ωστόσο, οι αναλυτές υπολογίζουν ότι το πολύ ο αριθμός να ανέλθει στο 10-20% των συνολικών πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

«Εξετάζουμε και την πιθανότητα να εξάγουμε το προϊόν» αναφέρει ο Arora. Η VW σκέφτεται σοβαρά να εξάγει το νέο της ηλεκτρικό στην νοτιοανατολική Ασία, την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ακριβώς όπως έχει κάνει και με τα βενζινοκίνητα μοντέλα της.

Το ποσοστό των εξαγωγών της γερμανικής εταιρείας από την Ινδία είναι πάνω από 80%. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να μη σκέφτεται να πράξει κάτι παρόμοιο και με το νέο, ηλεκτρικό της μοντέλο, αναμένοντας μεγαλύτερη επιτυχία σε άλλες χώρες.

Ο γερμανικός όμιλος επικεντρώνεται στην παραγωγή ηλεκτρικών στην Ινδία, κυρίως λόγω της ευνοϊκής φορολογίας της χώρας προς αυτά, σύμφωνα με τον Arora.

Advertisement

Ο φόρος των ηλεκτρικών στην ασιατική χώρα είναι μόλις στο 5%, των υβριδικών φτάνει το 43%, ενώ τα βενζινοκίνητα έχουν 48% φορολογία. Η διαφορά είναι τεράστια και για αυτό, ο όμιλος VW έχει στρέψει όλη του την προσοχή στη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών στην Ινδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW Golf
Η Volkswagen προαναγγέλλει το νέο Golf R
Από τον Σκαραβαίο στο I.D Buzz: 75 χρόνια δρόμος!

Advertisement